Τα τελευταία λόγια της άτυχης γυμνάστριας στην Καλαμάτα: «Μπαμπά έλα έξω, γρήγορα»

Τα τελευταία λόγια της άτυχης γυμνάστριας στην Καλαμάτα: «Μπαμπά έλα έξω, γρήγορα»
sooc

Ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγικής ιστορίας που εκτυλίχθηκε στην Καλαμάτα, το βράδυ της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα την εν ψυχρώ δολοφονία της 32χρονης γυμνάστριας, Ελίνας Βαχαβιόλου, από τον Αλβανό σύντροφό της, Ερις Ισμαϊλάι.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία, ο Ερις Ισμαϊλάι, είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της 32χρονης, γνωρίζοντας την ώρα που αυτή επέστρεφε σπίτι από το γυμναστήριο. Μόλις η ίδια έφτασε στο σημείο την πυροβόλησε στο κεφάλι και στη συνέχεια κόλλησε το όπλο στο κρόταφο του και αυτοπυροβολήθηκε.

Το μόνο που φέρεται να πρόλαβε να φωνάξει η άτυχη κοπέλα ήταν: «Μπαμπά έλα έξω γρήγορα».

Ο τραγικός πατέρας άνοιξε την πόρτα του ισόγειου όπου μένει, κοίταξε δεξιά – αριστερά και στην αρχή δεν είδε τίποτα. Μετά αντίκρισε λίγο πιο πέρα τα δύο σώματα, το ένα κοντά στο άλλο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του eleftheriaonline.gr κανένας γείτονας ή ο πατέρας της γυμνάστριας δεν άκουσε πυροβολισμούς ή καβγά. Οι δυο τους όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες είχαν για κάποιο διάστημα ερωτική σχέση, αλλά η κοπέλα τον χώρισε πριν δύο μήνες. Ελάχιστοι ήταν άλλωστε αυτοί που το γνώριζαν και μεταξύ αυτών δεν ήταν ο πατέρας της. Η Ελίνα δεν είχε αδέρφια αλλά και λίγοι φίλοι οι οποίοι το γνώριζαν δεν ήξεραν τίποτα για το αν την είχε ποτέ απειλήσει.

Ο Ε. Ισμαϊλάι είχε απελαθεί πριν περίπου ένα χρόνο γιατί δεν είχε άδεια διαμονής. Επέστρεψε άγνωστο πότε και δούλευε ως εργάτης, ενώ ξόδευε πολύ από το χρόνο του στο γυμναστήριο. Στην Ελλάδα ο μοναδικός συγγενής του είναι ένας ξάδερφος αλλά δεν είχαν πολλά – πολλά οι δυο τους. Επαφές είχε με ελάχιστους ομοεθνείς του και κανένα στενό φίλο ο οποίος να ξέρει τη σχέση του με τη γυμνάστρια.

Στον τόπο του εγκλήματος, έξω από το σπίτι της γυμνάστριας στην οδό Αβίας στην Καλαμάτα, οι αστυνομικοί της Σήμανσης βρήκαν δύο κάλυκες και το μικρό πυροβόλο όπλο.

Κάποιοι μώλωπες στο πρόσωπο της κοπέλας ήταν αντίδραση του οργανισμού της στον πυροβολισμό, όπως είπαν οι γιατροί που την εξέτασαν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου της έγινε και αξονική χωρίς να βρεθούν ίχνη από χτυπήματα.

Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αποτελέσματα από τη νεκροψία – νεκροτομή ούτε του ενός, ούτε του άλλου. Τα αποτελέσματα μπορεί να βοηθήσουν στο ερώτημα αν η γυμνάστρια πυροβολήθηκε εξ επαφής, κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί απόλυτα από τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν μάλιστα μόλις έβγαλε ο Αλβανός το όπλο, η γυμνάστρια να γύρισε για να φύγει. Μια εκτίμηση που ενισχύεται από το ότι η σφαίρα την βρήκε στο πλάι του κεφαλιού.

Δημοφιλή