Οι πλατείες ήταν γεμάτες: Μαζική η συμμετοχή στα συλλαλητήρια σε Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη

Οι πλατείες ήταν γεμάτες: Μαζική η συμμετοχή στα συλλαλητήρια σε Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Eurokinissi

Το ρολόι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δείχνει 6.14 και στην πλατεία Συντάγματος έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσσότεροι από 20.000 άνθρωποι. Αυτή τη φορά, βοήθησε και ο καιρός.

Είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών. Ανάμεσα τους, ηλικιωμένοι με κουστούμι και γραβάτα, μητέρες με μωρά στα καρότσια, φοιτητές, εργαζόμενοι, απολυμένοι. Αναμεσα τους φυσικά και οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Συνθήματα δεν υπάρχουν. Είναι λίγο αμήχανο να διαδηλώνεις υπέρ της ελληνικής αντιπροσωπείας που διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες. Η διαδήλωση απευθύνεται στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη βουβή αποφασιστηκότητα των συγκεντρωμένων επιχείρησαν να εκφράσουν και μια ομάδα καλλιτεχνών. Με ένα δρώμενο απεικόνισαν την προσπάθεια της Ελλάδας να αντιταχθεί στο σκληρό δόγμα λιτότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κρατά ένα ψαλίδι και επιχειρεί να κουρέψει το ελληνικό χρέος, την ώρα που ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε τον σημαδεύει με ακόμα μία ένεση λιτότητας.

Είναι η 3η συγκέντρωση- διαδήλωση αρχών: Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε. Για την κοινωνική δικαιοσύνη και την δημοκρατία. Για να δει η Ευρώπη, ότι η συμφωνία δεν αφορά αριθμούς, αλλά ανθρώπους.

Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο δυνατό θα είναι το μήνυμα αυτό. Όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, σε όλες τις πόλεις.

Δημοφιλή