Ληστεία με ανταλλαγή πυροβολισμών στα Πετράλωνα

Ληστεία με ανταλλαγή πυροβολισμών στα Πετράλωνα

Κινηματογραφική ληστεία με ομήρους και πυροβολισμούς σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στα Πετράλωνα, όπου τρεις ληστές επιχείρησαν να ληστέψουν το κατάστημα πριν ακόμα ανοίξει.

Στην ΕΛ.ΑΣ. σήμανε αμέσως συναγερμός διότι στην οδό Τρώων, όπου σημειώθηκε η επίθεση, έχουν καταγραφεί δεκάδες ληστείες τους τελευταίους μήνες από ένοπλες συμμορίες.

Η επίθεση έγινε στις 7.20 σήμερα το πρωί όταν στο σούπερ μάρκετ στην οδό Τρώων βρισκόντουσαν δύο υπάλληλοι. Οι δράστες φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν στα όπλα πιστόλια. Στόχος τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν να διαρρήξουν το λογιστήριο όπου βρίσκονταν οι εισπράξεις του Σαββατοκύριακου.

Την ώρα που επιχείρησαν να εισβάλλουν από τον πολυσύχναστο δρόμο περνούσε ένας περαστικός που τους αντιλήφθηκε. Για να μη φωνάξει την Αστυνομία τον άρπαξαν και τον έβαλαν με τη βία μέσα στο μαγαζί.

Εκεί ο ένας από τους υπαλλήλους πρόλαβε και πάτησε το μπουτόν του συναγερμού με αποτέλεσμα περιπολικό της Άμεσης Δράσης να αρχίσει να κινείται προς το σημείο.

Κράτησε ομήρους

Μόλις οι δύο από τους τρεις ληστές άκουσαν τη σειρήνα του περιπολικού άρχισαν να τρέχουν βγαίνοντας από τη μπροστινή πόρτα. Ο συνεργός τους πάνω στον πανικό του έμεινε πίσω κρατώντας ομήρους τους υπαλλήλους και τον περαστικό απειλώντας τους ότι αν φύγουν θα τους σκοτώσει. Πάνοπλοι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν να ετοιμάζουν επιχείρηση εφόδου.

Γρήγορα, ωστόσο, διαπίστωσαν ότι μετά από λίγο ο ληστής, ο οποίος κρατούσε πάντα πιστόλι, είχε βγει από τη πίσω πόρτα του σούπερ και προσπαθούσε να διαφύγει με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Ακολούθησε καταδίωξη με πυροβολισμούς. Το αποτέλεσμα ήταν η μοτοσικλέτα να ανατραπεί στην οδό Δημοφώντος, όπου συνελήφθη ο δράστης, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Εντοπίστηκε και ο δεύτερος δράστης

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ένας άνδρας ενημέρωσε το ΕΚΑΒ και είπε ότι είχε τραυματιστεί στο περιστατικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί άρχισαν να του παρέχουν της πρώτες βοήθειες. Η αστυνομία δεν γνώριζε αρχικά ότι υπάρχει και δεύτερος τραυματίας στο νοσοκομείο από το περιστατικό και μόλις ενημερώθηκε έστειλε αστυνομικούς στο δωμάτιο που νοσηλεύεται. Τελικά επρόκειτο για τον δεύτερο δράστη, κάτι που κατάλαβαν οι γιατροί από... την ακτινογραφία του.

Δημοφιλή