Ο Σόιμπλε λυπάται για τους Έλληνες. Το 2013 λυπόταν για τους Κύπριους όταν απέρριπταν το κούρεμα των καταθέσεων

Ο Σόιμπλε λυπάται για τους Έλληνες. Το 2013 λυπόταν για τους Κύπριους όταν απέρριπταν το κούρεμα των καταθέσεων
AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
ASSOCIATED PRESS

Αίσθηση προκάλεσε για μια ακόμη φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος λίγες ώρες πριν το Eurogroup, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι λυπάται για τους Έλληνες για την «ανεύθυνη» συμπεριφορά της κυβέρνησης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως λόγω της απαξιωτικής της χροίας.

Όπως φαίνεται όμως, πρόκειται για μια φράση αγαπημένη του κ. Σόιμπλε, αφού την έχει χρησιμοποιήσει ξανά, σε μια ανάλογη περίπτωση αντίδρασης σε ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Ήταν το 2013, τότε που λυπόταν για τον κυπριακό λαό. Ήταν τότε που η κυπριακή Βουλή απέρριπτε τελικά το σχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.

Η παραπάνω δήλωση είχε γίνει σε συνάντηση με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών, και είχε δημοσιοποιηθεί σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού Χρηματιστηρίου. «Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και είπε ότι λυπάται για τον λαό της Κύπρου», δήλωσαν βουλευτές που ήταν παρόντες στην συζήτηση, αλλά διευκρίνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από ένα αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο δεκαετιών.

Δημοφιλή