Βαρουφάκης: Θα απέχουμε από κάθε συμφωνία η οποία είναι λάθος για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Βαρουφάκης: Θα απέχουμε από κάθε συμφωνία η οποία είναι λάθος για την Ελλάδα και την Ευρώπη
sooc

«Δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια στην Ευρώπη» έχει τίτλο το νέο άρθρο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στους New York Times.

Στο άρθρο του ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει ότι «Όποιες κι αν είναι οι συνέπειες, θα απέχουμε από κάθε συμφωνία η οποία είναι λάθος για την Ελλάδα και την Ευρώπη». Παράλληλα, τονίζει μεταξύ άλλων πως «πρέπει να παρουσιάσουμε έντιμα τα στοιχεία της ελληνικής κοινωνικής οικονομίας, τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη, να εξηγήσουμε γιατί είναι προς όφελος της Ευρώπης και να αποκαλύψουμε τις κόκκινες γραμμές πέρα απο τις οποίες η λογική και το καθήκον δεν μας επιτρέπουν να κινηθούμε».

Αναφερόμενος στην περίφημη θεωρία των παιγνίων, ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει: «Δεδομένης της εμπειρίας μου στη θεωρία των παιγνίων, πιστεύω ότι το να αντιμετωπίζουμε την διαπραγμάτευση σαν ένα παιγνίδι το οποίο μπορεί να κερδηθεί με μπλόφες και τακτικές υποχωρήσεις είναι καθαρή τρέλα».

Η κυβέρνησή μας δεν ζητάει από τους εταίρους την διαγραφή των χρεών μας, λέει ο κ. ίδιος. Την ίδια στιγμή, συμπληρώνει: «Ζητάμε μερικούς μήνες οικονομικής σταθερότητας η οποία θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες υποστηρίζει ο ελληνικός λαός». Σε ότι αφορά πάντως αυτό το κομμάτι ξεκαθαρίζει: «Οχι άλλες "μεταρρυθμίσεις" με στόχο φτωχούς συνταξιούχους και οικογενειακά φαρμακεία, την στιγμή που η διαφθορά παραμένει ανέγγιχτη».

Όπως λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο άρθρο του, στόχος είναι να επανέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να τερματίσουμε την αδυναμία να αποπληρώσουμε τα χρέη μας.

Δημοφιλή