Σακελλαρίδης: Στο κείμενο Μοσκοβισί θα στηριχθεί η αίτηση για παράταση της δανειακής σύμβασης

Σακελλαρίδης: Στο κείμενο Μοσκοβισί θα στηριχθεί η αίτηση για παράταση της δανειακής σύμβασης
Sooc

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε, μιλώντας στον Ant1, ότι σήμερα θα κατατεθεί η αίτηση για παράταση της δανειακής σύμβασης, από τον υπουργό Οικονομικών. Απατώντας στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών που προεξόφλησε απόρριψη της πρότασης την ώρα της ανακοίνωσής της είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται μέσω δηλώσεων, αλλά σε κλειστές αίθουσες με διαβουλεύσεις», ενώ συμπλήρωσε ότι «αν υπάρχει αμοιβαία βούληση να βρεθεί μία λύση, εδώ βρισκόμαστε για να τη συζητήσουμε. Η ελληνική πλευρά διαθέτει πρόταση για να βρεθεί διέξοδος».

Επανέλαβε πάντως «ότι έχει αποδειχτεί η αποτυχία του προγράμματος», ενώ υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δε θέλει να δημιουργεί αδιέξοδα, αλλά να βρει λύση». Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της παράτασης «θα ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ θα συζητηθούν με τους εταίρους τα θέματα στα οποία συμφωνούμε, καθώς και μια χαλάρωση στο πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να διορθωθούν τα δημοσιονομικά της χώρας».

Ο κ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι η αίτηση παράτασης θα στηριχθεί στο κείμενο Μοσκοβισί, υπογράμμισε ότι «δεν παγώνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης», ενώ σχετικά με την ύπαρξη εναλλακτικού κυβερνητικού σχεδίου, στην περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση παράτασης που θα κατατεθεί σήμερα, είπε: «Η κυβέρνηση ελπίζει ότι δεν θα φτάσει σε αυτό το σημείο και γι αυτό το σενάριο εργάζεται. Εμείς ερχόμαστε με σκοπό να βρούμε τη λύση, αλλά να γίνει και σεβαστή η απόφαση του ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατόν σε μία δημοκρατική Ευρώπη να μπαίνουν τέτοια ζητήματα. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε αποδεκτό κάτι που θα προσβάλει τον ελληνικό λαό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην επιλογή Πρ.Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας: «Δεν προερχόμαστε από τον ίδιο πολιτικό χώρο και οι πολιτικές μας διαφορές είναι υπαρκτές, όμως ο Προκόπης Παυλοπουλος συμπυκνώνει στοιχεια που είναι απαράιτητα αυτή την ώρα για τη λαϊκή ενότητα. Έχει στοιχεία που σηματοδοτούν κάτι τέτοιο, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι μπορεί να εκφράζει τον λαό». Στο ερώτημα γιατί δεν προτάθηκε τελικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν διαφωνία με την Αριστερή Πλατφόρμα. «Δεν ήταν ζήτημα διαφωνίας με την Αριστερή Πλατφόρμα, ήταν ζήτημα στο οποίο πιστεύει ο πρωθυπουργός ότι με αυτή την επιλογή μπορεί να εκφραστεί ο ελληνικός λαός» τόνισε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή