Μέρκελ μετά τη συνάντηση με Ολάντ: Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης

Μέρκελ μετά τη συνάντηση με Ολάντ: Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης

Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο Παρίσι. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες και πρόοδο και θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου αυτή η πορεία να συνεχιστεί, τόνισε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων», δήλωσε επίσης η καγκελάριος της Γερμανίας. Η Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε επίσης ότι «ευχόμαστε να υπάρξει μια βελτίωση», ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να μπορεί να περάσει η απόφαση από το γερμανικό κοινοβούλιο.

«Δεν γνωρίζω πολλά για την ελληνική μυθολογία και δεν μπορώ να επεκταθώ σε αυτό» σημείωσε ακόμη η κυρία Μέρκελ, ερωτηθείσα για το χαρακτηρισμό «Δούρειος Ίππος», που χρησιμοποίησε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, για να περιγράψει το ελληνικό αίτημα.

Εχουμε την ευθύνη να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις αλλά και να γίνει σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων, τόνισε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι πρέπει να βρούμε μια λύση για την Ελλάδα. Τόνισε επίσης ότι δεν γνωρίζει κανένα σενάριο για Grexit.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Spiegel με δημοσίευμά του, ανέφερε ότι η ΕΚΤ ετοιμάζεται για Grexit.

Δημοφιλή