Αυτός είναι ο χάρτης της Νέας Υόρκης μετά την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 30 μέτρα

Αυτός είναι ο χάρτης της Νέας Υόρκης μετά την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 30 μέτρα

spaceflight.nasa.gov/" data-caption="From approximately 220 miles above Earth, one of the Expedition 26 crew members aboard the International Space Station took this wintry picture of metropolitan New York City, which was bracing for its third heavy storm of the season. The crew member used a 70-mm focal length on a digital still camera to record the image. Image credit: NASA View original image/caption:spaceflight.nasa.gov/" data-credit="NASA's Marshall Space Flight Center/Flickr">

Ο πιο κάτω χάρτης δείχνει τα αποτελέσματα την ανόδου της στάθμης της θάλασσας κατά 30 μέτρα σε περίπτωση κλιματικής αλλαγής από το λιώσιμο των πάγων στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το USGS- αμερικανικό σεισμολογικό κέντρο- το υψηλότερο σημείο της στάθμης μπορεί να φτάσει τα 80 μέτρα.

Μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο θα είναι μη κατοικήσιμες σε διάστημα έως 45 ετών εξαιτίας των μη αναστρέψιμων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η οποία προκαλείται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Χαβάης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature αν οι εκπομπές ρύπων σταθεροποιηθούν, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα πλήξουν τη Νέα Υόρκη το 2072 και το Λονδίνο το 2088, δηλαδή περίπου τρείς δεκαετίες αργότερα.

Οι πρώτες πόλεις στις ΗΠΑ που θα νιώσουν την αλλαγή είναι η Χονολουλού και το Φοίνιξ, ενώ θα ακολουθήσουν το Σαν Ντιέγκο και το Ορλάντο που θα πληγούν από την υπερθέρμανση ως το 2046.

Η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον θα αποκτήσουν νέο κλίμα το 2047, ενώ θα ακολουθήσουν το Λος Άντζελες, το Ντιτρόιτ, το Χιούστον, το Σικάγο, το Σηάτλ, το Όστιν και το Ντάλας.

ΠΗΓΗ: imgur

Δημοφιλή