Εγκρίθηκαν το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης και η λίστα των μέτρων

Εγκρίθηκαν το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης και η λίστα των μέτρων
Sooc

Εγκρίθηκαν από το Eurogroup το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης και η λίστα των μέτρων, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα. To Eurogroup συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η οποία διήρκησε μία ώρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «Tο Eurogroup σήμερα συζήτησε την πρώτη λίστα μεταρρυθμιστικών μέτρων που παρουσιάστηκαν από τις ελληνικές αρχές, βάσει της παρούσας συμφωνίας, τα οποία θα προσδιοριστούν περαιτέρω και στη συνέχεια θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς το αργότερο μέχρι τα τέλη του Απριλίου. Οι θεσμοί μας παρείχαν την πρώτη τους εντύπωση ότι θεωρούν πως αυτή η λίστα μέτρων είναι επαρκώς περιεκτική για να αποτελέσει έγκυρο σημείο έναρξης για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οπότε συμφωνούμε να προχωρήσουμε με τις εθνικές διαδικασίες, με σκοπό να φτάσουμε σε τελική απόφαση για την παράταση έως και τέσσερις μήνες του τρέχοντος προγράμματος (Master Financial Assistance Facility Agreement). Kαλούμε τις ελληνικές αρχές να αναπτύξουν και διευρύνουν τη λίστα των μεταρρυθμιστικών μέτρων, βάσει της παρούσας συμφωνίας, σε στενό συντονισμό με τους θεσμούς για να επιτευχθεί ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Την έγκριση είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Κάζιμιρ, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της ακόμα πολλή δουλειά μέχρι το τέλος του Απριλίου. «Θέλουμε να δούμε αριθμούς τώρα», σημειώνει.

O Βάλντις Ντομπρόμβσκις, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, προέβη σε αντίστοιχη δήλωση μέσω Twitter.

Σε δημοσίευμα των Financial Times νωρίτερα αναφερόταν πως οι Βρυξέλλες κρίνουν ότι το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι «επαρκώς περιεκτικό». Επίσης, το Bloomberg μετέδιδε ότι η Κομισιόν εγκρίνει το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων, καθώς θεωρείται «αρκετά καλό» για να παραταθεί το πρόγραμμα διάσωσης.

Δημοφιλή