ΑΣΕΠ χωρίς εξετάσεις για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ χωρίς εξετάσεις για τους εκπαιδευτικούς
Eurokinissi

Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται σε νέα διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών η οποία θα διενεργείται από το ΑΣΕΠ άλλα δεν θα περιλαμβάνει εξεταστική διαδικασία.

Έτσι κι αλλιώς το ΑΣΕΠ, τείνει να εξελιχθεί σε επετηρίδα καθώς οι επιτυγχόντες περιμένουν χρόνια για να διοριστούν επιχειρηματολόγησε η ΟΛΜΕ, το ΔΣ της οποίας συναντήθηκε με τον Αριστείδη Μπαλτά. Η ΟΛΜΕ πρότεινε οι μόνιμοι διορισμοί για τις ανάγκες της ερχόμενης σχολικής χρονιάς να γίνουν από τους αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και τους πίνακες προϋπηρεσίας.

Η πολιτική ηγεσία ωστόσο δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσει τον αριθμό των μόνιμων διορισμών που θα γίνουν για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Σε ένα μήνα νομοσχέδιο για την επανατοποθέτηση των διαθέσιμων εκπαιδευτικών

Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο σκούπα που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας και θα αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί των επαγγελματικών λυκείων που βρίσκονται εδώ και 19 μήνες σε διαθεσιμότητα, θα επανατοποθετηθούν στις οργανικές τους θέσεις προκειμένου να προετοιμάσουν την επαναλειτουργία, στα ΕΠΑΛ των τριών γνωστικών τομέων που καταργήθηκαν με ξαφνικό θάνατο τον Ιούλιο του 2013.

Δημοφιλή