Οι «πράσινες ταράτσες» κάναβης στο Λαγονήσι και η βιετναμέζικη μαφία

Οι «πράσινες ταράτσες» κάναβης στο Λαγονήσι και η βιετναμέζικη μαφία
el.as

Στα νησιά Κέιμαν εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. ότι ξέπλενε τα υπέρογκα κέρδη της η βιετναμέζική μαφία από την παραγωγή και πώληση των τεράστιων ποσοτήτων κάνναβης που παρήγαγε στην Αθήνα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν το κατά πόσο έχει γίνει μεταφορά κεφαλαίων από την Ελλάδα στα νησιά Κέιμαν και το κατά πόσο έχουν πραγματοποιηθεί ύποπτες επενδύσεις. Εξηγούν ότι τα δενδρύλλια που κατασχέθηκαν στις μεζονέτες που διατηρούσε το κύκλωμα σε Γλυφάδα, Βούλα, Μαραθώνα και Ηλιούπολη, θα του απέφεραν έσοδα ύψους 50.000.000 ευρώ. Το ποσό είναι ενδεικτικό των τεράστιων κερδών της βιετναμέζικης μαφίας που διατηρούσε ακόμα και κινεζικό εστιατόριο με το όνομα «Νέο Σινικό Τείχος» στην Ηλιούπολη.

Περίπου 4.500 χιλιάδες δενδρύλλια κατασχέθηκαν σε προηγμένης τεχνολογίας θερμοκήπια που υπήρχαν στο εσωτερικό των πολυτελών σπιτιών.

Τον τελευταίο χρόνο οι μεγάλες ποσότητες της υδροπονικής κάνναβης (SKUNK), που σύμφωνα με τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχο Π. Στάθη, έχουν αποκτήσει «προβάδισμα» στις πωλήσεις από τα υπόλοιπα είδη, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τετραϋδροκανναβινόλης, μεταφέρονταν με νταλίκες, στην Αγγλία και χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αυξημένη ζήτηση SKUNK έχει εκτοξεύσει την τιμή του στα ύψη, καθώς η πώληση ενός κιλού κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε ένας 56χρονος Έλληνας με καταγωγή από το Βιετνάμ, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο, και πέντε υπήκοοι Βιετνάμ, ηλικίας 25, 38, 41, 56 και 59 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Τα μέλη της σπείρας είχαν διανεμημένους ρόλους καλλιεργητών, «τρυγητών», μεταφορέων υλικών, αναγκαίων για την καλλιέργεια, λιπασμάτων, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ακόμη και ηλεκτρολόγων για την συντήρηση των προηγμένων εργαστηρίων παραγωγής. Η σπείρα προέβαινε στην παραγωγή της κάνναβης τύπου SKUNK χρησιμοποιώντας προηγμένη γεωπονική τεχνολογία, με θερμοκήπια που είχαν εγκαταστάσεις μετασχηματισμού τάσεως ρεύματος, φίλτρα αέρος, υγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού, φορητοί ψεκαστήρες, τσουβάλια λιπάσματος, λάμπες αλογόνου, ανεμιστήρες.

Το μέσο ενοίκιο για τις τριώροφες μεζονέτες-«θερμοκήπια», στο Λαγονήσι, Πικέρμι και Πεντέλη, υπερέβαινε τα 1.000 ευρω μηνιαίως, ενώ είναι χαρακτηριστικά ότι το κάθε φυτό ανέβαινε... όροφο ανάλογα με την υψομετρική ανάπτυξή του. Η διαρκής αυτή ανακύκλωση έδινε το χαρακτήρα ενός «σαλίγκαρου», όπως λέγεται στην αστυνομική ορολογία, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση και διαρκώς αυτής της ανακυκλούμενης μεθόδου.

Όλοι οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ασκήθηκαν σε βάρος τους κακουργηματικές διώξεις και σήμερα παραπέμπονται στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Δημοφιλή