Σπίτι στη Ναζαρέτ εικάζεται πως είχε ως πρώτο ένοικο τον Ιησού

Σπίτι στη Ναζαρέτ εικάζεται πως είχε ως πρώτο ένοικο τον Ιησού

Μπροστά σε μια πιθανή μεγάλη ανακάλυψη φαίνεται πως βρίσκονται οι επιστήμονες αφού δεν αποκλείεται να έχει εντοπιστεί το σπίτι όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Ιησούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Proxyponder.comείναι ένα σπίτι, παραδοσιακό της εποχής που έζησε ο Ιησούς, κατασκευασμένο από λάσπη και πέτρα το οποίο χρονολογείται στις αρχές πρώτου του αιώνα.

Μάλιστα, συζητήσεις περί του συγκεκριμένου σπιτιού είχαν γίνει από το 1880, μετά τον αρχικό εντοπισμό του από καλόγριες του μοναστηρίου της Αδελφότητας της Ναζαρέτ το εντόπισαν. Παρά του ισχυρισμούς τους, πως πρόκειται για το σπίτι του Ιησού μέχρι το 2006 δεν υπήρξε κάποιο νέο δεδομένο που επιτρέψει την «υιοθέτηση» αυτής της θεωρίας. Ο καθηγητής αρχαιολογίας όμως Κεν Νταρκ, του Πανεπιστημίου Reading της Βρετανίας το χρονολόγησε και αποδείχθηκε ότι όντως το κτίσμα έχει χτιστεί στις αρχές του πρώτου αιώνα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει αυτομάτως πως ο ένοικος του ήταν και ο Ιησούς αφού όπως δηλώνει και ο ίδιος ο καθηγητής, «Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός. Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις», γράφει ο ίδιος στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review.

Ένα ακόμη από τα στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο ένοικος του συγκεκριμένου σπιτιού ήταν κάποιοι ιδιαίτερο πρόσωπο, είναι και η ανακάλυψη των αρχαιολόγων κατά την περίοδο της ακμής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας το σπίτι διακοσμήθηκε με μωσαϊκά και χτίστηκε από πάνω του μία εκκλησία. Όταν δε οι Σταυροφόροι μπήκαν στους Αγίους Τόπου τον 12ο αιώνα, αναστήλωσαν την εκκλησία η οποία είχε ερειπωθεί. Πηγές Βυζαντινών και Σταυροφόρων αναφέρουν ότι αυτό ήταν το σπίτι όπου ο Χριστός μεγάλωσε.

Πηγή: Proxyponder.com

Δημοφιλή