Σημαντικό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 22,1 μονάδες έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Σημαντικό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 22,1 μονάδες έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση
Sooc

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 22, 1 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για το Star.

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές», το 41,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 19,2% απαντά ΝΔ. Ακολουθούν, το ΠΟΤΑΜΙ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ισοψηφούν με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στην Βουλή, καθώς εμφανίζει ποσοστό μικρότερο του 3% και συγκεκριμένα 2,9%. «Άλλο κόμμα» απαντά το 4,8%, ενώ το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» αγγίζει το 10,6%.

Όσον αφορά στο ερώτημα «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα» το 55,1% απαντά πως καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ ένα 22,9 % εξακολουθεί να εκφράζει την προτίμησή του στον Αντώνη Σαμαρά. Για το 18,5% κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος, ενώ το 3,6% απαντά με την επιλογή «άλλος, δεν ξέρω, δεν απαντώ».

7 στους 10 εγκρίνουν τη νέα συμφωνία

Για την μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, το 71,9%, εκτιμά πως ο Αλέξης Τσίπρας τα πάει μια χαρά. Ωστόσο, ένα 24,9% δεν συμφωνεί.

Περίπου επτά στους δέκα Έλληνες (69%) βλέπουν θετικά την μέχρι τώρα πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ, ενώ αντίθετη εντύπωση έχει το 24,7% των ερωτηθέντων. «Ούτε θετικά, ούτε αρνητικά» απάντησε το 5,1%. Δεν απάντησε το 1,2%.

Στο ερώτημα «πως θα χαρακτηρίζατε τη νέα συμφωνία με τους εταίρους», το 70,3% θεωρεί ότι είναι καλύτερη από αυτήν που ίσχυε μέχρι τώρα. Αντίθετη άποψη εκφράζει το 19,7%, το οποίο εκτιμά ότι η νέα συμφωνία είναι χειρότερη ή μάλλον χειρότερη από την προηγούμενη.

7 στους 10 λένε «ναι» στον Βαρουφάκης

Σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αυτοί αξιολογούνται θετικά για το 70,4%.

Πάντως, σύμφωνα με την έρευνα, το 57,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι εσωκομματικές διαφωνίες θα δημιουργήσουν αργά ή γρήγορα πρόβλημα στην πορεία της κυβέρνησης, με το 38,7% να εκφράζει ωστόσο αντίθετη γνώμη. Δεν απάντησε το 3,5%.

Η απαισιοδοξία παραμένει

Στο ερώτημα «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στην χώρα μας», το 43,3% βλέπει τα πράγματα άσχημα και μόνο το 15,9% ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον της χώρας, ενώ ένα 39,1% δηλώνει ότι τα πράγματα δεν είναι «ούτε καλά, ούτε άσχημα».

Η δημοσκόπηση της εταιρίας MRB πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου σε δείγμα 1009 ατόμων.

Δημοφιλή