Η Αντιτρομοκρατική αναζητά τη «Ρωξάνη» - Τι δείχνουν οι σημειώσεις της Αγγελικής

Η Αντιτρομοκρατική αναζητά τη «Ρωξάνη» - Τι δείχνουν οι σημειώσεις της Αγγελικής
eurokinissi

Την αποκρυπτογράφηση των σημειώσεων της Αγγελικής Σπυροπούλου που βρέθηκαν στη γιάφκα του Λουτρακίου συνεχίζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις φράσεις οι οποίες, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, μπορεί να δείχνουν διασύνδεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» με «Σέχτα Επαναστατών», οργάνωση που έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δολοφονίες του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

«Χάσαμε την ευκαιρία να έχουμε πέντε-έξι μπάτσους ξαπλωμένους», φέρονται να γράφουν για την επίθεση στο Α.Τ. Ιτέας στην κωδικοποιημένη ηλεκτρονική τους αλληλογραφία οι έγκλειστοι «Πυρήνες» και ο 39χρονος «Ιάσωνας», ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

«Αν είχαμε νεκρούς η ανάληψη θα γινόταν από την ‘κορώνα’», σημειώνουν σε άλλο σημείο των περίπου 1.000 σελίδων, αναφέροντας ως «κορώνα», σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Αυτό που προκύπτει είναι ότι αν το πακέτο-βόμβα με παραλήπτη τον διοικητή του Α.Τ. Ιτέας είχε εκραγεί στις 30 Απριλίου 2014, την ευθύνη θα αναλάμβανε η «Σέχτα» και όχι οι «Πυρήνες».

Η Αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψη της Αγγελικής και του «Ιάσωνα», οι οποίοι φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο στο σχέδιο Γοργοπόταμος για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού, εστιάζουν τις έρευνές τους στο άτομο με την κωδική ονομασία «Ρωξάνη».

«Η ομάδα Ξηρού δεν έχει ακόμα ξηλωθεί παντελώς. Κυκλοφορεί ελεύθερη η ‘Ρωξάνη’. Ένα δηλαδή άτομο πολύ ενεργό και ικανό, που ανήκει στον πυρήνα του αντάρτικου πόλης και δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία του, παρά μόνο την κωδική ονομασία του», αναφέρει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Το άτομο αυτό εκτιμάται ότι κρύβεται στην Αττική και αναγκάστηκε να χωρίσει το δρόμο του από την Αγγελική προκειμένου να είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός του.

Δημοφιλή