Πως δελέαζε τα θύματα του ο 40χρονος παιδόφιλος

Πως δελέαζε τα θύματα του ο 40χρονος παιδόφιλος
eurokinissi

Με γλυκά που έπαιρνε από το σούπερ μάρκετ που διατηρεί δελέαζε τα θύματά του ο 40χρονος παιδεραστής, ο οποίος συνελήφθη στο Περιστέρι λίγο πριν βιάσει 13χρονο αγόρι μέσα σε βαν.

«Τους έδινα σοκολάτες και καραμέλες. Οι γονείς τους δεν θα μπορούσαν να τους τα δώσουν γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Άδικα με κατηγορείτε», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Το σοκαριστικό είναι ότι αποκαλούσε με τη λέξη «μπουμπούκια» τα θύματά του και ότι φέρεται να συνήθιζε να πηγαίνει με το αυτοκίνητό του έξω από τα σπίτια τους για να τα παρακολουθεί. «Μπουμπούκι μου θα σε κάνω να ξεχάσεις τα πάντα. Θα σε πάω στα ουράνια», έγραψε πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε ανήλικο αγόρι που γνώρισε μέσωchat room και επικοινωνούσε για καιρό διαδικτυακά μαζί του.

Την ίδια περίοδο επικοινωνούσε με τον 13χρονο από το Περιστέρι που σώθηκε την 1ηΜαρτίου 2015. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αγόρι είχε πει στους γονείς του ότι θα πάει για λίγο στο σπίτι της γιαγιάς του και θα επιστρέψει.

Στο… συρτάρι επί μήνες η δικογραφία

Ο 40χρονος Φίλιππος Λεβέντος κυκλοφορούσε ελεύθερος και «ψάρευε» παιδάκια παρότι ήταν γνωστός στις Αρχές επί τέσσερις ολόκληρους μήνες.

Ο άνθρωπος αυτός πολλούς μήνες νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2014, είχε βιάσει ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο κούρεψε πρώτα για να μοιάζει με αγόρι. Τότε είχε σχηματιστεί δικογραφία για «βιασμό και αποπλάνηση ανήλικης από άγνωστο δράστη». Η ΕΛ.ΑΣ. με καθυστέρηση, παρότι ο βιαστής δεν χαρακτηρίζεται ως άριστος χρήστης των ηλεκτρονικών υπολογιστών, εντόπισε τον περασμένο Νοέμβριο τα στοιχεία ταυτότητας του παιδεραστή ύστερα από εισαγγελική παραγγελία και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του.

Σε αυτό το σημείο αρχίζει η ασυνεννοησία ανάμεσα στην Εισαγγελία και την ΕΛ.ΑΣ., που είχε ως αποτέλεσμα η σημαντική αυτή δικογραφία να μείνει στο… συρτάρι για αρκετό καιρό και ο παιδόφιλος να μπορεί να συνεχίσει τις αποτρόπαιες πράξεις του. Και αυτό παρότι το κοριτσάκι αναγνώρισε το βιαστή όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν τη φωτογραφία του.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάνουν λόγο για αδράνεια των ανακριτικών Αρχών που δεν εξέδωσαν άμεσα ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να προχωρήσουν στη σύλληψή του. Από την πλευρά της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αποδίδει σε χθεσινή ανακοίνωσή την καθυστέρηση έκδοσης εντάλματος σε δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι η δικογραφία εστάλη το Νοέμβριο από την ΕΛ.ΑΣ. με ταχυδρομείο χωρίς καν την εξωτερική ένδειξη του κατεπείγοντος, παρότι στις σοβαρές υποθέσεις αυτό δεν συμβαίνει, καθώς πρέπει να παραδοθεί απευθείας στον Εισαγγελέα. Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με την Εισαγγελία, είναι ότι από παρανόηση η υπόθεση είχε καταχωρηθεί στα κομπιούτερ της Εισαγγελίας στις υποθέσεις με άγνωστους δράστες. Το αποτέλεσμα ήταν να μη χρεωθεί άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπως συμβαίνει σε ανάλογες σοβαρές περιπτώσεις. Για το λάθος αυτό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε Προανακριτική Εξέταση για να εξακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος υπαλλήλων της.

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν όταν ο βιαστής έριξε στα «δίχτυα» του το επόμενο θύμα του, ένα 13χρονο αγόρι, την περασμένη Κυριακή. Οι αστυνομικοί παρενέβησαν πριν επιβιβάσει το παιδί στο βαν και τον συνέλαβαν, ενώ μία μέρα μετά προφυλακίστηκε. Χθες, δόθηκαν στη δημοσιότητα με εισαγγελική άδεια τα στοιχεία της ταυτότητάς του και η φωτογραφία του, προκειμένου να αναγνωριστεί από τυχόν άλλα θύματά του.

Δημοφιλή