Η CIA αναδιοργανώνεται, με έμφαση στο Διαδίκτυο

Η CIA αναδιοργανώνεται, με έμφαση στο Διαδίκτυο
Ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν (φωτογραφία αρχείου)
Ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν (φωτογραφία αρχείου)
ASSOCIATED PRESS

Μία από τις σημαντικότερες διαδικασίες αναδιοργάνωσης στην ιστορία της έχει αρχίσει η CIA, με στόχο, μεταξύ άλλων, να επικεντρωθεί περισσότερο στις δραστηριότητές της στο Διαδίκτυο και την ενσωμάτωση τεχνολογικών καινοτομιών στις διαδικασίες συγκέντρωσης πληροφοριών, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Τζον Μπρέναν.

Κάνοντας μια παρουσίαση σε επιλεγμένους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα ο Μπρέναν ανέφερε επίσης ότι θα δημιουργηθούν νέες μονάδες εντός της CIA, τα λεγόμενα «κέντρα αποστολών», που θα ασχολούνται με τη συγκέντρωση στοιχείων και τον συντονισμό ενεργειών και επιχειρήσεων για συγκεκριμένα ζητήματα ή γεωγραφικές περιοχές — όπως η εξάπλωση των όπλων ή η Αφρική.

Ο επικεφαλής της CIA ανέφερε ότι δημιουργείται μια «Διεύθυνση Ψηφιακής Καινοτομίας», η οποία θα αναλάβει να ηγηθεί των προσπαθειών να εκμεταλλευθεί η υπηρεσία τις δυνατότητες που της προσφέρει η τεχνολογία.

Ιστορικά ήταν η NSA, η υπηρεσία που χειρίζεται τις υποκλοπές των τηλεπικοινωνιών, αυτή που διέθετε πάντοτε το προβάδισμα σε ό,τι αφορά τις τεχνολογικές καινοτομίες στους κόλπους της «κοινότητας των πληροφοριών», όπως αποκαλούνται οι αμερικανικές υπηρεσίες. Αλλά η CIA θεωρεί ότι είναι καιρός να αναδιοργανωθεί ώστε να μην μείνει πίσω, σύμφωνα με ένα στέλεχός της.

«Χρειάζεται ως υπηρεσία να εξασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε όλες τις διαστάσεις του ψηφιακού περιβάλλοντος», ανέφερε ο Μπρέναν, επισημαίνοντας ότι γίνεται όλο και πιο απαιτητική παράλληλα σήμερα η συλλογή πληροφοριών.

Στα 10 νέα «κέντρα αποστολών» θα συμμετέχουν άνθρωποι από όλες τις διευθύνσεις και τις ειδικότητες, διευκρίνισε ο Μπρέναν.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή