Στα 100 της χρόνια, η Eileen Kramer είναι μία από τις γηραιότερες χορογράφους στον κόσμο

Στα 100 της χρόνια, η Eileen Kramer είναι μία από τις γηραιότερες χορογράφους στον κόσμο

«Τα πάντα συμβαίνουν στα 100, τα πάντα αλλάζουν.» Η φράση αυτή ανήκει στην Eileen Kramer, μία υπέροχη χορεύτρια και χορογράφο που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Γιατί; Μα απλώς επειδή πρόσφατα έκλεισε ... τα 100 της χρόνια.

Πρέπει να το δεις για το πιστέψεις. Όχι μόνο το γεγονός ότι χορεύει σε αυτή την ηλικία, αλλά τον τρόπο που χορεύει, με αιθέριες και απαλές κινήσεις που πραγματικά μαγεύουν.

Η Kramer γεννήθηκε το 1914 σε ένα προάστιο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το Mosman Bay. Καθώς μεγάλωνε της άρεσε η μουσική και ήθελε να γίνει τραγουδίστρια όπερας, αλλά μία παράσταση της ομάδας χορού της χορογράφου Bodenwieser της «έκλεψε την καρδιά.» Πολύ σύντομα άρχισε να χορεύει για την Gertrud Bodenwieser, στην πρώτη σύγχρονη εταιρεία χορού της Αυστραλίας. Στα 22 της χρόνια, η Kramer θεωρούσε ότι άρχισε τον χορό κάπως αργά, αλλά τώρα, στα 100 της χρόνια, θεωρείται μία από τις γηραιότερες χορογράφους παγκοσμίως.

Αν και έζησε σε πολλά μέρη, όπως η Νέα Υόρκη, η Ινδία, το Παρίσι, τον Λονδίνο και η Δυτική Βιρτζίνια, πέρυσι, στα 99 της χρόνια, αποφάσισε να επιστρέψει στο Σίδνεϊ.

Τον Φεβρουάριο προσκλήθηκε ως καλλιτέχνης in residence από το Bundanon Trust στην Αυστραλία. Αν και η Kramer είναι τυφλή από το ένα μάτι, είναι η χορογράφος ενός μοντέρνου κομματιού με τίτλο «The Early Ones», για το οποίο δημιούργησε η ίδια τα σκηνικά και σχεδίασε όλα τα κοστούμια.

Η χρηματοδοτική πλατφόρμα Pozible μαζεύει αυτή τη στιγμή χρήματα για τις τωρινές και τις μελλοντικές προσπάθειες της 100χρονης χορεύτριας, μία πρωτοβουλία που ονομάστηκε «Inspiring Eileen.» Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν μέχρι τον Μάρτιο 26.000 δολάρια για την Kramer, η οποία αυτή τη στιγμή ζει σε hostel και κινδυνεύει να μείνει άστεγη.

Γιατί η Kramer είναι για εμάς μοναδική, μία αληθινή ηρωίδα της εποχής μας; Εκτός από το προφανές, το ταλέντο και την αφοσίωσή της σε αυτό που αγαπάει, η γυναίκα αυτή δίνει «ένα ηχηρό χαστούκι» σε όσους επιμένουν να κατηγοριοποιούν τους ανθρώπους – και ειδικά τις γυναίκες – ανάλογα με την ηλικία τους. Η Kramer αποδεικνύει ότι δεν είναι τα χρόνια που μας σταματάνε, αλλά ο ίδιος μας ο εαυτός.

Και αν θέλετε να μάθετε πώς τα καταφέρνει, αρκεί να διαβάσετε αυτή την απλή συμβουλή: «Προσπαθείτε να κάνετε δημιουργική δουλειά, γιατί τότε θα κάνετε κάτι καινούριο κάθε μέρα.»

Ορίστε η φανταστική 100χρονη χορεύτρια και χορογράφος και επί τω έργω.

Δημοφιλή