Αρχίζουν επί βελγικού εδάφους οι τεχνικές διαβουλεύσεις

Αρχίζουν επί βελγικού εδάφους οι τεχνικές διαβουλεύσεις
Eurokinissi

Κανονικά αναμένεται να αρχίσουν τελικά οι τεχνικές διαβουλεύσεις Αθήνας και εκπροσώπων των θεσμών την Τετάρτη στις Βρυξέλλες παρά τις πληροφορίες που ήθελαν να αλλάζει ο σχεδιασμός για την έναρξη των διαπραγματεύσεων και το χάος σχετικά με βέτο που φαίνεται να έθεσαν οι ευρωπαίοι για εγκατάσταση τεχνικού κλιμακίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι συζητήσεις αναμένεται να αρχίσουν κανονικά αύριο, Τετάρτη, σε βέλγικο έδαφος όπως ήταν αρχικώς προγραμματισμένο. Επικεφαλής του ελληνικού κλιμακίου θα είναι ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης. Στις τεχνικές συζητήσεις θα συμμετάσχει και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, κ. Έλενα Παναρίτη η οποία παραμένει στις Βρυξέλλες παρά την αναχώρηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το Παρίσι όπου θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν αλλά και με τον υπουργό Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης θα προετοιμάσει το έδαφος για τη συνάντηση που έχει την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει στις Βρυξέλλες την Παρασκευή συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Απο τις Βρυξέλλες αναχωρεί επίσης και ο Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος εάν απαιτηθεί να επιστρέψει στη βελγική πρωτεύουσα εντός της εβδομάδας.

Δημοφιλή