Οι πρώτες πληροφορίες από το ιατροδικαστικό πόρισμα για το θάνατο του Βαγγέλη: Αυτοχειρία και αιμορροϊκό σοκ

Οι πρώτες πληροφορίες από το ιατροδικαστικό πόρισμα για το θάνατο του Βαγγέλη: Αυτοχειρία και αιμορροϊκό σοκ
Eurokinissi

«Αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο» η αιτία θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος βρέθηκε έπειτα από σχεδόν 37 ημέρες νεκρός σε βαλτώδη περιοχή μία ανάσα 800 μέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου σπούδαζε και 500 μέτρα από τη λίμνη Παμβώτιδα στα Ιωάννινα.

«Το τραύμα στο καρπό του είναι προθανάτιο. Αυτό σημαίνει ότι κόπηκε στον καρπό και μετά επήλθε ο θάνατος. Χρησιμοποιήθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς. Σαν αυτό που έχουν στο σπίτι τους ή πάνω τους σχεδόν όλοι οι νεαροί από την Κρήτη. Ο Βαγγέλης είχε έναν τέτοιο σουγιά στο δωμάτιό του και συγκεκριμένα μέσα στο ντουλάπι του δωματίου του. Τον είχε αγοράσει από την Κρήτη. Κανείς, ωστόσο, δεν είχε παρατηρήσει όλον αυτόν τον καιρό που αναζητείται ότι λείπει ο σουγιάς. Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία», λέει στη HuffPost Greece ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του ιατροδικαστικού πορίσματος.

Ο ιατροδικαστής κ. Βουγιουκλάκης συντάσσει αυτή την ώρα το πόρισμα και εντός των επόμενων ωρών θα δώσει ένα τέλος στην αγωνία της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση στο στομάχι του Βάγγελη βρέθηκε φαγητό. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχε γίνει η πέψη κι από αυτό οι αρχές συμπεραίνουν ότι η αυτοκτονία έγινε το μεσημερι της 6ης Φεβρουαρίου όταν ο 20χρονος έφυγε αναστατωμένος από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής. Η τομή που φέρει στο δεξί καρπό του είναι οριζόντια και προκάλεσε το αιμορροϊκό σοκ απο το οποιο πιθανότατα επήλθε ο θάνατος. Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε από την αστυνομία η εξέταση DNA από την οποία διαπιστώθηκε και επίσημως ότι η σορός ανήκει στον Βαγγελη. Οι έρευνες εστιάζονται πλέον στον κύκλο των φοιτητων που είδαν τον Βαγγέλη την 6η Φεβρουαρίου λίγο πριν εκείνος αποχωρήσει από τη σχολή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που χειρίζονται την υπόθεση από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για έναν νεαρό χαμηλών τόνων, κλειστό στις επαφές του, με εσωστρεφή χαρακτήρα, ίσως και μειωμένες ψυχολογικές αντιστάσεις προκειμένου να ανταπεξέλθει σε αυτά τα σκληρά πειράγματα από τους συμφοιτητές, και τις πιέσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος. Σημειώνουν επίσης ότι ο νεαρός φοιτητής, μία ημέρα πριν την εξαφάνισή του είχε πάρει χαμηλές βαθμολογίες σε κάποια μαθήματα της σχολής του. Κύκλοι του οικογενειακού περιβάλλοντος του νεαρού, από την πρώτη στιγμή εκτιμούσαν ότι η εξαφάνιση οφείλεται σε ισχυρές «εκφοβιστικές επιθέσεις» από μερίδα συμφοιτητών του, που τον είχαν αναγκάσει να θέλει να αλλάξει δωμάτιο στις εστίες της σχολής όπου έμενε.

Τα ίδια στελέχη της αστυνομίας, ως πιθανότερα ενδεχόμενα εξέταζαν, την πιθανότητα ο νεαρός να εξαφανίστηκε με τη θέλησή του προκειμένου να «ξεφύγει από έναν πιεστικό περίγυρο» ή ακόμη και να πήρε την απόφαση να θέσει τέλος στη ζωή του.

Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας από τις πρώτες ημέρες των ερευνών συγκέντρωνε μικρότερες πιθανότητες.

Ο 20χρονος δεν είχε πάρει τηλέφωνα, κλειδιά, δεν ντύθηκε σωστά για το κρύο που επικρατούσε στην περιοχή, έφυγε σαν να μην πήγαινε «μακρινό ταξίδι» αλλά κάπου που δεν τα χρειαζόταν ή ήταν ασφαλής στον προορισμό του.

Το χρονικό

Ο Βαγγέλης, ο οποίος καταγόταν από το Ρέθυμνο, εξαφανίστηκε από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με συμφοιτητή του, ο 20χρονος επέστρεψε λίγο πριν τις 14.00 αναστατωμένος από τις τουαλέτες, πήρε μόνο τα κλειδιά του και έφυγε από την εστία της Σχολής χωρίς να πει τίποτα. Εκείνη τη μέρα φορούσε ένα φούτερ που είχε τη στάμπα «ITALIA».

Όταν αργά το απόγευμα τον αναζήτησε η μητέρα του εκείνος δεν απάντησε στο τηλέφωνο με αποτέλεσμα εκείνη να ανησυχήσει και να ενημερώσει την επόμενη ημέρα την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί αρχικά εξέταζαν τις πληροφορίες που έδωσε στις Αρχές μία συμφοιτήτριά του, η οποία υποστήριξε ότι τον είδε απέναντι από τη Σχολή να αγοράζει ένα εισιτήριο από το περίπτερο, μία ώρα περίπου από την ώρα που έφυγε από το δωμάτιο.

Η ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, δεν μπόρεσε να βρει κάποιο στοιχείο από το οπτικό υλικό των καμερών ασφαλείας, που υπάρχουν σε διαφορές επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Το μόνο συμπέρασμα ήταν οι συχνές συνομιλίες του Βαγγέλη με τη μητέρα του.

Στις 10 Μαρτίου απομακρύνθηκε από τη θέση του ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής στον οποίο χρεώθηκαν φαινόμενα άγριου bullying, μετά από την ολοκλήρωση πορίσματος από κλιμάκιο του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης. Τα τελευταία 24ωρα οι έρευνες των Αρχών επικεντρώθηκαν στις όχθες της λίμνης Ιωαννίνων μέχρι που χθες στις 7.40, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση από ζευγάρι κατοίκων των Ιωαννίνων που ενημέρωσε ότι έχει βρει ένα πτώμα σε βαλτώδη αγροτική περιοχή. Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε με την αναγνώριση του πτώματος από τον θείο του Βαγγέλη.

Δημοφιλή