Ραχήλ Μακρή: Δεν προβλέπεται Grexit, αλλά πρέπει να υπάρχουν τεκμηριωμένα πλάνα

Ραχήλ Μακρή: Δεν προβλέπεται Grexit, αλλά πρέπει να υπάρχουν τεκμηριωμένα πλάνα
sooc

Αν και δεν προβλέπεται η έξοδος μιας χώρας από την ευρωζώνη «πλάνα πρέπει να υπάρχουν και να είναι τεκμηριωμένα», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε με θετικά σχόλια για τον Κώστα Λαπαβίτσα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Λαπαβίτσας έχει την άποψή του και την τεκμηριώνει επιστημονικά γιατί είναι ένας εξαιρετικός οικονομολόγος».

Προσθέτοντας πως «πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε δημοκρατικά και οι βουλευτές δεν είναι πρόβατα ξέρετε. Δεν μπορούμε να κατηγορούμαστε ότι δεν έχουμε απόψεις και να λέμε δεν έχουμε και πλάνα άσχετο αν έχει απορριφθεί σαν πλάνο Β από τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ότι αφορά την παλαιότερη δήλωση της, σχετικά με το ενδεχόμενο τυπώματος χρήματος, η Ραχήλ Μακρή ξεκαθάρισε ότι «είναι τελείως διαφορετικό, δεν είναι αυτό. Αφορά το θέμα ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, ήδη έχει εφαρμοστεί γατί μ' αυτό τον τρόπο αυτή τη στιγμή χρηματοδοτείται το τραπεζικό σύστημα και πρόσθεσε μίλησα για κάτι που προβλέπεται στην ευρωζώνη στο θεσμικό κείμενο της ευρωζώνης».

Ξεκαθάρισε πάντως η ίδια, ότι τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τα έχουν απορρίψει και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι.

Δημοφιλή