FT: Η Ελλάδα γλιστρά προς την καταπακτή του ευρώ

FT: Η Ελλάδα γλιστρά προς την καταπακτή του ευρώ
micora/Flickr

Με ένα ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο οι Financial Times καταλογίζουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Το άρθρο το οποίο δημοσιεύται στο φύλλο του Σαββατοκύριακου έχει τίτλο «Η Ελλάδα γλιστρά προς την καταπακτή του ευρώ» και προειδοποιεί ότι «εάν η Ελλάδα δεν αλλάξει στάση οδηγεί τον ελληνικό λαό έξω από το κοινό νόμισμα». Ειδικότερα, οι Financial Times κάνουν λόγο για τον κίνδυνο ενός Grexit που «πλησιάζει ολοένα και περισσότερο» ενώ αναφέρουν πως παρά τα λάθη των δανειστών «το πρόβλημα είναι πως δυο μήνες αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, οι διαπραγματευτές είναι μετά βίας πιο κοντά σε μια συμφωνία».

Για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνει ότι είναι «εξαιρετικός στην αυτοπροβολή» αλλά ότι ένας «αναξιόπιστος συνομιλητής».

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι «δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, η δυσαρέσκεια έχει εξαπλωθεί και δεν περιλαμβάνει μόνο τους «συνήθεις ύποπτους» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντάισελμπλουμ» και σημειώνει «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αποξενώσει αξιωματούχους που έβλεπαν με πολύ καλύτερο μάτι τους στόχους της».

Δημοφιλή