Εισαγγελέας διαψεύδει σελίδα στο facebook: "Αndreas Lubitz, ήρωας του Ισλαμικού Κράτους"

Εισαγγελέας διαψεύδει σελίδα στο facebook: "Αndreas Lubitz, ήρωας του Ισλαμικού Κράτους"
Facebook

Ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άνθρωποι, φαίνεται πως έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ανέβηκε στα γαλλικά στο facebook η σελίδα «Soutien à Andreas Lubitz, héro de l'Etat Islamique» δηλαδή "Υποστηρίζουμε τον Andreas Lubitz, ήρωα του Ισλαμικού Κράτους".

Ο γερμανός συγκυβερνήτης, ο οποίος είχε μείνει μόνος στο πιλοτήριο του Airbus όταν ο κυβερνήτης βγήκε απ' αυτό, αρνήθηκε να ανοίξει και πάλι την πόρτα και πάτησε ένα κουμπί που έστειλε το αεροπλάνο στη μοιραία κάθοδό του, δήλωσε ο εισαγγελέας Μπρις Ρομπέν κατά τη συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απ' ευθείας από την τηλεόραση.

Ο εισαγγελέας διευκρίνισε πως η ενέργεια του συγκυβερνήτη, για τον οποίο είπε πως ονομάζεται Αντρέας Λούμπιτς, ότι ήταν "γερμανικής εθνικότητας" και "δεν είχε καταγραφεί ως τρομοκράτης", δείχνει πως αυτός "είχε βούληση να καταστρέψει το αεροπλάνο", ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν λόγοι για να θεωρηθεί η συντριβή "τρομοκρατική ενέργεια".

Μέσω Twitter Γερμανός αξιωματούχος τόνιζει:

"Γερμανός αξιωματούχος, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο συγκυβερνήτης είχε σχέσεις με την τρομοκρατία."

Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, τα θύματα δεν αντελήφθησαν πως το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί παρά "την εντελώς τελευταία στιγμή", έχασαν "ακαριαία" τη ζωή τους , ενώ συμπληρώνει ότι "ακούστηκαν κραυγές τις εντελώς τελευταίες στιγμές".

Λίγο πριν την συνέντευξη τύπου του γενικού εισαγγελέα για τις πραγματικές συνθήκες συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings, η οικογένεια του συγκυβερνήτη που έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος, έφυγε από την Μασσαλία όπου βρισκόταν μαζί με άλλους συγγενείς.

Η οικογένεια του Andreas Lupitz είχε φτάσει στην περιοχή, όμως βρισκόταν σε διαφορετική αίθουσα από τους υπόλοιπους συγγενείς, όπως και η οικογένεια του πιλότου. Όταν ενημερώθηκαν πως ο Andreas έριξε συνειδητά το αεροσκάφος, οι συγγενείς του έφυγαν από την Μασσαλία για να αποφευχθούν πιθανά έκτροπα.

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της Lufthansa δήλωσε σήμερα ο Κάρστεν Σπορ δεν υπάρχει "η παραμικρή ένδειξη" για τους λόγους που ώθησαν τον συγκυβερνήτη του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings να ρίξει το αεροπλάνο στο βουνό.

Δημοφιλή