Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στο Μανχάταν

Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στο Μανχάταν
Twitter

Ισχυρή έκρηξη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σημειώθηκε σε κτήριο στο Μανχάταν κοντά στο πανεπιστήμιο New York University στο East Village το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα). Οι πληροφορίες όσον αφορά στους τραυματίες είναι συγκεχυμένες, με το BBC να κάνει λόγο για 12 τραυματίες και άλλους τέσσερις σοβαρά και τους NY Times να μιλούν για τουλάχιστον 12 τραυματίες, εκ των οποίων τουλάχιστον οι τρεις είναι σοβαρά.

Διερευνάται το αν η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου. Σύμφωνα με τους NY Times, έχουν καταρρεύσει δύο κτήρια και η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε άλλα κοντινά. Όπως αναφέρεται, η έκρηξη και η φωτιά που ακολούθησε κατέστρεψαν το ένα κτήριο και στη συνέχεια είχαν αποτέλεσμα την κατάρρευση ενός κοντινού. Δύο άλλα έχουν πάθει ζημιές, ενώ ένα διατρέχει επίσης κίνδυνο κατάρρευσης.

Building just exploded near me

A video posted by Lee Washington (@rleewashington) on

Σύμφωνα με το BBC, περίπου 250 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο, δίνοντας μάχη με τις φλόγες, ενώ η περιοχή έχει εκκενωθεί,

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο δύο κτήρια κατέρρευσαν στο East Harlem,(Ανατολικό Χάρλεμ) από έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή αερίου με αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εκ των οποίων ένας Έλληνας.

Δημοφιλή