Δίλημμα Τσίπρα στην αντιπολίτευση: Είστε με τη χώρα ή με τους δανειστές;

Δίλημμα Τσίπρα στην αντιπολίτευση: Είστε με τη χώρα ή με τους δανειστές;
sooc

Πολιτική πρωτοβουλία την ώρα που η διαπραγμάτευση έχει φτάσει σε κομβικό σημείο και πλησιάζει η ώρα των μεγάλων «ναι» και των μεγάλων «όχι», αποτελεί η συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή ύστερα από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο στόχος του πρωθυπουργού είναι να διαμορφώσει εθνικό μέτωπο – κάτι που θα του ήταν χρήσιμο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει δίλημμα στους πολιτικούς αρχηγούς: είστε με εμάς ή με τους δανειστές; Ο πρωθυπουργός θα εκθέσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και θα περιγράψει και το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Από την δική του πλευρά ο Αλ. Τσίπρας θα επαναλάβει ότι δεν θέλει και δεν πρόκειται να πάρει υφεσιακά μέτρα και ότι με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης μπορούν να συγκεντρωθούν το 2015 συνολικά 3,2 δις ευρώ.

Και θα ρωτήσει την αντιπολίτευση αν θέλει να αποδεχθεί ομαδικές απολύσεις, μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, αύξηση του ΦΠΑ και όσα απαιτούν τα τεχνικά κλιμάκια των Βρυξελλών.

Η απόφαση για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή ελήφθη σήμερα το πρωί, ενώ ανακοινώθηκε μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, αφού ενημερώθηκε για την διαπραγμάτευση, ενέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Δημοφιλή