Νέο βιβλίο αποκαλύπτει κρυφές πτυχές της ζωής του Στιβ Τζομπς

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει κρυφές πτυχές της ζωής του Στιβ Τζομπς

www.cancer.org/" data-caption="t_hero.png Steve Jobs 1955-2011www.cancer.org/" data-credit="segagman/Flickr">

Το νέο βιβλίο των Brent Schlender και Rick Tetzeli με τίτλο «Becoming Steve Jobs: The Evolution of a Reckless Upstart into a Visionary Leader», που αφορά τη ζωή και το έργο του Στιβ Τζομπς είναι γεμάτο αποκαλύψεις για τον διάσημο ιδρυτή της Apple.

Όπως αναφέρεται στο Business Insider, to βιβλίο αποκαλύπτει μία πλευρά του Τζομπς που δεν ήταν γνωστή μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, γίνονται οι παρακάτω 5 αποκαλύψεις για τη ζωή του.

Δεν του άρεσε να απολύει κόσμο, ειδικά αφού έγινε πατέρας

Από τη στιγμή που ο Στιβ Τζομπς έγινε πατέρας του ήταν και πιο δύσκολο να απολύσει κάποιον εργαζόμενο. Σύμφωνα με το βιβλίο, φαίνεται να είχε πει ότι «όταν ετοιμάζομαι να απολύσω κάποιον και τον κοιτάζω φαντάζομαι ότι είναι ένα παιδί 5 χρονών και τον κοιτάω όπως κοιτάω και τα παιδιά μου. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ που θα γυρίσω σπίτι και θα πω στη γυναίκα και τα παιδιά μου ότι με έχουν απολύσει ή ότι θα συμβεί σε κάποιο από τα παιδιά μου».

Παραλίγο να «πηδήξει» δύο τάξεις στο Γυμνάσιο

Το σχολείο του αποφάσισε ότι μπορούσε να «πηδήξει» την έκτη δημοτικού και μάλιστα σκέφτηκαν σοβαρά μήπως έπρεπε να πάει κατευθείαν στην Δευτέρα Γυμνασίου. Μετά από αυτό οι γονείς του αποφάσισαν ότι έπρεπε να πάει σε ένα καλύτερο σχολείο και γι' αυτό το λόγο μετακόμισαν σε καλύτερη περιοχή.

Δεν του άρεσε να βγάζει λόγου γιατί θεωρούσε ότι σπαταλά πολύτιμο προσωπικό χρόνο

Ο Τζομπς ήταν οικογενειάρχης και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να γυρίζει κάθε βράδυ σπίτι του και να μένει με τους δικούς του ανθρώπους και να τρώει με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, οπότε θεωρούσε ότι το να βγάζει λόγους του στερούσε αυτόν τον χρόνο του.

Αρνήθηκε μεταμόσχευση συκωτιού από τον Τιμ Κουκ

Ο τωρινός CEO της Apple ήταν τόσο κοντά με τον Στιβ Τζομπς που του πρότεινε να του δώσει ένα κομμάτι από το συκώτι του προκειμένου να κάνει μεταμόσχευση. Ο Τζομπς αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Θαύμαζε πολύ τον πατέρα του

Ο πατέρας του Στιβ Τζομπς του δίδαξε τη σημασία του να επικεντρώνεται στις λεπτομέρειες. Όταν ο Τζομπς ήταν 6 ετών, ο πατέρας του, που του άρεσε να επισκευάζει αυτοκίνητα, του έδωσε έναν πάγκο με εργαλεία και του είπε «Στιβ, αυτός είναι ο πάγκος σου τώρα».