Βίντεο με τον Αντρέας Λούμπιτς όταν μάθαινε να πετάει

Βίντεο με τον Αντρέας Λούμπιτς όταν μάθαινε να πετάει

Γνωστά γίνονται όλο και περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητα του 27χρονου Αντρέας Λούμπιτς του συγκυβερνήτη του Α320 το οποίο φέρεται πως έριξε εσκεμμένα σε μια πλαγιά στις Άλπεις παρασύροντας στο θάνατο 149 ανθρώπους.

Ο Λούμπιτς από μικρή ηλικία ήθελε να γίνει πιλότος και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα αλλά και εφιάλτης όπως τελικά αποδείχθηκε.

Ο Λούμπιτς γεννήθηκε στην μικρή πόλη Μονταπόρ περίπου 20 λεπτά οδικώς από την πόλη, στη Γερμανία Κόμπλενζ.

Ο πατέρας του επιτυχημένο στέλεχος επιχείρησης και η μητέρα του καθηγήτρια πιάνου μπόρεσαν να καλύψουν τα έξοδα των μαθημάτων αεροπλοΐας, αρχικά, στη τοπική σχολή Luftorts Club Westerwald.

Ποιός ήταν ο Αντρέας Λούμπιτς σε 60 δευτερόλεπτα

Εκεί σε ηλικία 14 ετών έπειτα από δύο χρόνια εκπαίδευσης είχε μάθει να πιλοτάρει ένα ελαφρύ αεροσκάφος.

Ο επικεφαλής της αερολέσχης Klaus Radker, μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph, είπε:«Ήταν το όνειρό του να γίνει πιλότος και άρχισε να το υλοποιεί εδώ. Ήταν πολύ περήφανος και ευτυχισμένος όταν πήρε την επαγγελματική του άδεια για αεροσκάφη σαν το Airbus».

Ο ίδιος ανέφερε πως τελευταία φορά που είδε το Λούμπιτς το περασμένο φθινόπωρο σε μια εκδήλωση της αερολέσχης και όπως είπε ήταν μαζί με τη φίλη του.

«Κανείς δεν παρατήρησε κάτι παράξενο στη συμπεριφορά του» είπε ο Radker και πρόσθεσε: «Φαινόταν φυσιολογικός. Περήφανος για τη δουλειά του έπειτα από την τόσο σκληρή εκπαίδευση ... πάντοτε τον έβρισκα φιλικό, ανοιχτό και ευγενικό».

Ο Λούμπιτς σε ηλικία 20 ετών, το 2007 ξεκίνησε το εκπαίδευσή του στη Βρέμη και σχεδόν ένα χρόνο μετά φέρεται να κατέρρευσε και να σταμάτησε προσωρινά τις σπουδές του, πριν επιστρέψει και πάρει το δίπλωμα του.

Η μητέρα ενός συμφοιτητή του δήλωσε, πως ο Λούμπιτς είχε εκμυστηρευθεί στον γιο της πως έπασχε από κατάθλιψη.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αρχών προκειμένου να δουν εάν πράγματι θέλησε να θέσει τέλος στη ζωή του.

Ερευνούν την οικογένειά του, την οικονομική του κατάσταση, τα πιστεύω του και την ερωτική του ζωή.

Πάντως, τόσο ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, δήλωσε πως ο Λούμπιτς δεν έχει «τρομοκρατικό παρελθόν», ενώ δεν έδωσε διευκρινίσεις για τα θρησκευτικά του πιστεύω.

Ο 27χρονος συγκυβερνήτης της Germanwings διατηρούσε σπίτι και στο Ντίσελντορφ και όπως έχει γίνει γνωστό συμμετείχε σε πολλές αθλητικές εκδηλώσεις και έκανε συχνά τζόκινγκ.

Το 2013, 2012 και το 2011 είχε τρέξει μαζί με τον 54χρονο πατέρα του σε ημιμαραθώνιο της Lufthansa σημειώνοντας μάλιστα καλούς χρόνους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπιλντ», η οποία δεν αναφέρει πηγές, υποστηρίζει επίσης πως η σύντροφος του συγκυβερνήτη, με την οποία ζούσε κοντά στο Ντίσελντορφ, είναι έγκυος απ' αυτόν: είναι δασκάλα και φέρεται ότι είπε το νέο στους μαθητές της.

Η «Μπιλντ» ανέφερε επίσης χθες πως ο Αντρέας Λούμπιτς έπασχε από αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, μια οφθαλμολογική πάθηση που θεραπεύεται, αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να εμποδίσει οριστικά έναν πιλότο να πετάει.

Δημοφιλή