#Surrended: Το κοριτσάκι από τη Συρία που μπέρδεψε την κάμερα με όπλο και «παραδόθηκε»

#Surrended: Το κοριτσάκι από τη Συρία που μπέρδεψε την κάμερα με όπλο και «παραδόθηκε»
Twitter/NadiaAbuShaban

Μια φωτογραφία ενός μικρού παιδιού που έγινε viral με το hashtag #Surrended. Είναι ένα κοριτσάκι από τη Συρία σύμφωνα με τη φωτορεπόρτερ που ανέδειξε τη φωτογραφία στο twitter. Έχει ζήσει τον εμφύλιο. Έχει μεγαλώσει μέσα στον φόβο. Βλέποντας καθημερινά δίπλα της όπλα. Όταν λοιπόν την πλησιάζει ο φωτογράφος για να τραβήξει τη φωτογραφία της, η μικρή νομίζει ότι ο φωτογράφος κρατάει όπλο. Και σηκώνει τα χέρια ψηλά για να «παραδοθεί».

Πρόκειται για την κυριολεξία της ρήση «μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις». Με ένα κλικ αποτυπώνεται τι προκαλεί η φρίκη του πολέμου στις παιδικές ψυχές. Η φωτογραφία κατέκλυσε το διαδίκτυο με το hashtag #Surrended.

Την φωτογραφία ανέβασε στο twitter η φωτορεπόρτερ Nadia AbuShaban και έχει ξεπεράσει τα 10.000 retweets από τις 24 Μαρτίου. Η ίδια αναφέρει στο tweet της ότι πρόκειται για κοριτσάκι (she Gave up), σημειώνεται ωστόσο ότι σε ξένα μέσα υπάρχουν αναφορές ότι το εικονιζόμενο παιδάκι είναι αγόρι. Επίσης σύμφωνα επίσης με ξένα μέσα, ο άνθρωπος που φέρεται να έχει τραβήξει τη φωτογραφία είναι ο Τούρκος δημοσιογράφος Osman Sagirli.

Δημοφιλή