Όταν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «εισέβαλαν» στο Star Wars

Όταν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «εισέβαλαν» στο Star Wars
beru whitesun/Flickr

Οι φίλοι του Star Wars αποθαρρύνονται από το να επισκέπτονται τοποθεσίες στην Τυνησία οι οποίες συνδέονται με τις δημοφιλείς ταινίες, εξαιτίας τζιχαντιστικής δραστηριότητας.

Όπως ανέφερε το CNN, το Ταταουΐν, το οποίο ενέπνευσε το όνομα του πλανήτη Tatooine (Τατουΐν), όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Luke Skywalker, έχει εξελιχθεί σε «σταθμό διέλευσης» τρομοκρατών οι οποίοι θέλουν να ενταχθούν στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, βρέθηκαν δύο φορτία όπλων στην περιοχή μέσα στον μήνα, περιλαμβανομένου ενός που περιείχε εκτοξευτές ρουκετών και μεγάλο αριθμό πυρομαχικών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της HuffPost US, αν και το Ταταουΐν το ίδιο δεν χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα ταινιών του Star Wars, δεν είναι μακριά από κάποια από τα μέρη στα οποία γυρίστηκαν σκηνές. Σύμφωνα με το StarWars.com, ο Τατουΐν αρχικά ήταν να ονομαστεί Ουταπάου, αλλά εν τέλει το όνομα άλλαξε στο τελικό, που είναι παρεμφερές σε αυτό της πραγματικής τοποθεσίας.

Συχνά φαν του «Πολέμου των Άστρων» πραγματοποιούν ταξίδια στην Τυνησία, όπου βρίσκονται αρκετές τοποθεσίες όπου έγιναν γυρίσματα, ωστόσο η αυξημένη βία είχε αποτέλεσμα τις προτροπές για την αποφυγή των ταξιδιών σε κάποιες τοποθεσίες.

Δημοφιλή