Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ο χρόνος «έσβησε» τα ίχνη – Τι λένε τα εργαστηριακά αποτελέσματα

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ο χρόνος «έσβησε» τα ίχνη – Τι λένε τα εργαστηριακά αποτελέσματα
Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ. πάνω στον μοιραίο αναδιπλούμενο σουγιά που χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης για να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Το πόρισμα συμπεριλαμβάνεται σε έκθεση που αναμένεται σήμερα να φτάσει στα χέρια των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., πάνω στον μοιραίο σουγιά δεν υπάρχει ανιχνεύσιμο αξιόπιστο δείγμα γενετικού υλικού. Υπάρχουν κάποια «υπολείμματα» σε λανθάνουσα μορφή, που δεν είναι ικανά να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσοστό ταυτοποίησης.

Ουσιαστικά πάνω στον αναδιπλούμενο σουγιά δεν ανιχνεύεται DNA, ούτε ακόμη του Βαγγέλη, που φαίνεται να τον χρησιμοποίησε με μοιραίο τρόπο.

Σημειώνεται ότι στο σουγιά δεν είχε εντοπιστεί ούτε αποτύπωμα. Από την εξερεύνηση και των υπολοίπων στοιχείων όπως ρούχων και μέρος εδάφους, δεν υπάρχει κάποιο θεαματικό εύρημα και σε κάποιες περιπτώσεις ούτε καν απλές επιβεβαιώσεις.

«Οι 37 ημέρες μέχρι τον εντοπισμό του, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, δεν ήταν ‘σύμμαχος’ στην εξερεύνηση. Τα περισσότερα στοιχεία (DNA και αποτυπώματα) εξαφανίστηκαν και άλλα αλλοιώθηκαν σε σημαντικό βαθμό», αναφέρουν στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης αναμένει ακόμη τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων από τα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ιωαννίνων, προκειμένου να ολοκληρώσει την ιατροδικαστική έκθεση.

Προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο, που να αλλάζει τη διαπίστωση της αυτοχειρίας, όπως αρχικά έχει εκτιμηθεί.

Δημοφιλή