Κλήτευση να καταθέσουν για τις μίζες Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Σημίτης, Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου

Κλήτευση να καταθέσουν για τις μίζες Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Σημίτης, Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου
eurokinissi

Με απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων Αθήνας καλούνται στις 29 Απριλίου στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση με τις μίζες, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου, ως πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ προκειμένου να καταθέσουν σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Παράλληλα το δικαστήριο κάλεσε ως μάρτυρες την ίδια μέρα τον πρώην αρχηγό ΓΕΑ Αθανάσιο Τζογάνη, τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ κ. Μανούσο Παραγκιουδάκη και τον τότε αρχηγό ΓΕΝ Γ. Ιωαννίδης.

Το δικαστήριο με την απόφαση αυτή έκανε δεκτά τα αλλεπάλληλα αιτήματα που είχε υποβάλλει από την ανάκριση ακόμη, ο κ. Τσοχατζόπουλος ο οποίος επέμεινε ότι δεν έλαβε μόνος του τις αποφάσεις για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών, για τις οποίες βρίσκεται στο εδώλιο.

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη

Ένα ακόμη όχι στην αποφυλάκιση της Βίκυ Σταμάτη είπε η δικαιοσύνη την Τρίτη (31/03), καθώς το πενταμελές εφετείο της Αθήνας απέρριψε για πολλοστή φορά την αίτηση αντικατάστασης προσωρινής κράτησης της συζύγου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία νοσηλεύεται κρατούμενη στο Δρομοκαΐτειο.

Παράλληλα απορρίφθηκε και η αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλλει η πρώην λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Στην αίτησή της η Βίκη Σταμάτη έκανε για μια ακόμη φορά έκκληση ανθρωπιάς στη Δικαιοσύνη να την αφήσουν να επιστρέψει στο ανήλικο παιδί της που όπως υποστηρίζει «λόγω του εγκλεισμού του δικού μου και του συζύγού μου στη φυλακή το παιδί μας στην κρίσιμη αυτή ηλικία στερείται την οικογένεια του και δεν έχουμε καμία βοήθεια πλην της μητέρας μου και του αδελφού μου οι οποίοι καίτοι έχουν προσωπικές υποχρεώσεις είναι επιφορτισμένοι με την φροντίδα του».

Σε άλλο σημείο η Βίκυ Σταμάτη αναφερόμενη στο παιδί της τονίζει: «Ο οκτάχρονος υιός μου μετά την προσωρινή κράτηση και εντέλει φυλάκιση και των δύο γονέων του, μεγαλώνει πλέον με την μητέρα μου στερούμενος την παρουσία μας και η ψυχολογική του κατάσταση είναι πολύ άσχημη και συγκεκριμένα όπως προκύπτει από πλήθος εγγράφων τα συμπτώματα είναι τα εξής: 1. Επιθετικές τάσεις υπό την επίδραση έντονης συναισθηματικής φόρτισης. 2. Αδυναμία να εκφράσει το ανάλογο συναίσθημα που βιώνει. 3. Αυτοκτονικός ιδεασμός και ιδέες αυτοκαταστροφής. 4. Έντονες εκδηλώσεις θυμού με φωνές και κραυγές. 5. Εμμονή σε συγκεκριμένα φαγητά και προσκόλληση σε γλυκά από τα οποία μπορεί να αντλήσει ευχαρίστηση».

Επιπλέον η σύζυγος του πρώην υπουργού επισημαίνει στην αίτησή της την άρνηση του παιδιού της να επικοινωνήσει με τους γονείς του (αδυναμία διαχείρισης συναισθήματος), ενώ κάνει λόγο για: «Αποξένωση από το πρόσωπο με το οποίο φαίνεται να διατηρούσε τον πιο ισχυρό δεσμό ήτοι με εμένα την μητέρα του. Την αποξένωση αυτή φοβάμαι και εγώ αφού γνωρίζω τις συναισθηματικές επιπτώσεις που έχει στη δομή τη προσωπικότητας του παιδιού η απόφαση διακοπής της συναισθηματικής μας σχέσης».

Δημοφιλή