«Ο Σαμαράς, ο Σαρκοζί και η Ζωή στην ταβέρνα του Βασίλη»

«Ο Σαμαράς, ο Σαρκοζί και η Ζωή στην ταβέρνα του Βασίλη»
Eurokinissi

Tο μενού στην ταβέρνα του Βασίλη στην κάτω Κηφισιά με οικοδεσπότη τον Αντώνη Σαμαρά και προσκεκλημένους τους 12 νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ τα είχε όλα.

Από την συγκυρία της οικονομικής διαπραγμάτευσης, τη στάσητης Ζωής Κωνσταντοπούλου, την παρουσία Καμμένου στην κυβέρνηση, αλλά και τα ...Ρωσικά ανοίγματα Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε ένα σαφές στίγμα για το πως βλέπει τις πολιτικές εξελίξεις μιλώντας διαρκώς για τη δικαίωση της πολιτικής που ακολούθησε, προβλέποντας – έστω και με υπονοούμενα – ότι σύντομα το κόμμα του θα κληθεί να διαδραματίσει ξανά ρόλο, μέσα στο καλοκαίρι.

«Και ο Σαρκοζί έκανε come back», σημείωσε με νόημα επιχειρώντας να ενισχύσει τη συλλογιστική του, με τους περισσότερους βουλευτές να συμμερίζονται τις προβλέψεις του.

Την ώρα πάντως που οι νέοι βουλευτές του έθεταν ζήτημα μιας ουσιαστικής και παραγωγικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ εμφανίστηκε ανοικτός στο εσωκομματικό του πεδίο, δεσμευόμενος να αναθέσει ρόλο σε όλους, αφήνοντας ωστόσο να φανεί και μια αίσθηση πικρίας για τη στάση ορισμένων στελεχών της παλιάς φρουράς, λέγοντας χαρακτηριστικά «καταπίνω και πολλά...».

Όσο για την κατάθεση πρότασης για εξεταστική για τα μνημόνια, η εκτίμηση κατά τη διάρκεια του τρίωρου δείπνου ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τους ΑΝΕΛ, προχώρησαν σε ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα, προκειμένου να καλύψουν το αδιέξοδο που υπάρχει στις μέχρι σήμερα συζητήσεις με τους εταίρους, με τους βουλευτές να διερωτώνται αν η κυβέρνηση πηγαίνει σε σύγκρουση ή σε έναν αμοιβαία συμβιβασμό.

Θέμα συζήτησης ήταν και τα όσα διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα στη Βουλή με τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με όλους να βάζουν θέμα λειτουργίας των θεσμών, αλλά και να σχολιάζουν με καυστικό τρόπο τις κινήσεις Καμμένου, μετά και τα όσα είπε περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τις ΗΠΑ.

Στο δείπνο συμμετείχαν οι Θόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Κουμουτσάκος, Κώστας Βλάσης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Βασίλης Γιόγιακας, Χρήστος Μπουκώρος, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γιαννης Αντωνιάδης.

Δημοφιλή