Διαφοροποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου

Διαφοροποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου
Eurokinissi

Τη διαφοροποίησή της κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επί της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στον Alpha το βράδυ της Τετάρτης.

«Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή την προσοχή την καταβάλουν αυτοί που έχουν αναλάβει το βάρος της διαπραγμάτευσης, και πρωτίστως ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Θέλει τεράστια προσοχή γιατί είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η συμφωνία που χαρακτηρίστηκε μικρή νίκη, θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να την αναστρέψουν και να την αντιστρέψουν με επιχειρήματα ερμηνευτικά επάνω στο κείμενο και για αυτό το λόγο έχει τεράστια σημασία να πούμε ότι εξακολουθούμε να αμφισβητούμε το χρέος και ζητούμε τη διαγραφή του και για αυτό μεθαύριο ξεκινάει τις εργασίες η επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους».

Όσον αφορά στις υποχρεώσεις της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «αν συγκρούεται η υποχρέωση καταβολής μισθών και συντάξεων με άλλες υποχρεώσεις οι οποίες δεν συνδέονται με την επιβίωση, νομίζω ότι πάντα προέχει η επιβίωση της κοινωνίας».

Επιπλέον όταν ρωτήθηκε για το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και το αν η δραχμή είναι ταμπού, η Πρόεδρος της Βουλής είπε: «Κανείς δεν δικαιούται να θυσιάσει το λαό για οποιοδήποτε νόμισμα».

Όσον αφορά στη διαδήλωση αντιεξουσιαστών στο περιστύλιο της Βουλής την Τετάρτη, επανέλαβε ότι 15 άνθρωποι είπαν τα αιτήματά τους, κάτι που αποτελεί συνταγματικό δικαίωμά τους. Απέδωσε δε σε «καλοθελητές» όσους κάνουν λόγο για διάστασή της με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Δημοφιλή