Νέο Euro Working Group 8-9 Απριλίου στην εκπνοή της πληρωμής της δόσης της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Νέο Euro Working Group 8-9 Απριλίου στην εκπνοή της πληρωμής της δόσης της Ελλάδας στο ΔΝΤ
(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
ASSOCIATED PRESS

Λίγο πριν την εκπνοή της ημερομηνίας που η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τη δόση των 458 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, θα συνεδριάσει εκ νέου το Euro Working Group, σύμφωνα τα όσα δήλωσαν πηγές της Γερμανίας στο Reuters.

Ειδικότερα, το Euro Working Group θα συνεδριάσει το απόγευμα της 8ης Απριλίου και το πρωί της 9ης Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Γερμανίας στις Βρυξέλλες, καθώς ο χρόνος εξαντλείται σε ότι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Ελλάδας για να επιτύχει την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της.

Υπενθυμίζεται ότι το Euro Working Group συμμετέχουν συνήθως οι υφυπουργοί Οικονομικών, προετοιμάζει τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που είναι σε θέση να αποφασίσουν την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα. Η αντιπροσωπεία της Γερμανίας απέφυγε να αναφέρει ρητώς ότι το θέμα που θα συζητηθεί το EWG θα είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Ωστόσο, ούτε κατά το χθεσινό (Τετάρτη) Euro Working Group επετεύχθη συμφωνία, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να εκταμιεύσει τη δόση του δανείου.

ΥΠΟΙΚ: Δεν είπαμε στο EWG ότι ξεμένουμε από χρήματα στις 9 Απριλίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο βασίζεται σε ανώνυμες πηγές, η ελληνική αντιπροσωπία κατά το Euro Working Group της Τετάρτης είπε στους δανειστές πως τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας θα εξαντληθούν στις 9 Απριλίου, ζητώντας τμηματική καταβολή πριν υπάρξει καταλυτική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή τους, αίτημα που οι δανειστές απέρριψαν. Άμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του Reuters.

«Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του Euro Working Group, την 1η Απριλίου. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνιζε ότι δεν θα υπάρξει έκτακτη σύγκλιση του Eurogroup την ερχόμενο εβδομάδα για το θέμα της Ελλάδας, καθώς η εικόνα που έχει είναι πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος μέχρι να «κλείσει» η συμφωνία.

Δημοφιλή