ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/04/2015 10:52 EEST | Updated 08/04/2015 11:04 EEST

Τακτική Μάο από τον Αντώνη Σαμαρά

ASSOCIATED PRESS
Greece's Prime Minister Antonis Samaras delivers his final campaign speech at the Taekwondo Indoor Stadium in southern Athens on Friday, Jan. 23, 2015. All opinion polls on Sunday's closely-watched national election agree: The radical left opposition Syriza party, which has vowed to rewrite the terms of Greece's international bailout, enjoys a lead of at least 4 percentage points over Prime Minister Antonis Samaras' conservatives. The sign on the podium reads ''We tell the truth.'' (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Με όπλο την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε στη Βουλή στις δυο τελευταίες εμφανίσεις του, ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την ανάπαυλα των εορτών του Πάσχα θα επιχειρήσει να μεταφέρει το πεδίο της συζήτησης στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ με μια σειρά περιοδειών που ήδη σχεδιάζονται από το επιτελείο του.

«Πρώτα ξεκινάς από την Περιφέρεια και μετά κατακτάς το Κέντρο», έλεγε συνεργάτης του, παραπέμποντας στην τακτική του ηγέτη της Κινεζικής επανάστασης.

Το πλάνο των εξορμήσεων του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνει επισκέψεις σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, όπου θα κορυφωθούν στα μέσα Ιουνίου στην Αθήνα και θα συνδυαστούν με την πραγματοποίηση κομματικών εκδηλώσεων ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Με κεντρικό στόχο του να φέρει πίσω τις χαμένες ψήφους που είτε με τιμωρητική διάθεση πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε διέρρευσαν προς τα δεξιά της ΝΔ και ψήφισαν ΑΝΕΛ, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται διαδοχικά τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη και τα Ιωάννινα.

Θα επιχειρήσει να δώσει το σύνθημα καταρχήν της ανανέωσης αλλά και της κινητοποίησης των στελεχών του αφοί - σύμφωνα με τον ίδιο - δεν έχουν εξαλειφθεί οι λόγοι που τον κάνουν να πιστεύει ότι ο τρόπος που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απομακρύνει το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων.

Ίσως για αυτό, αμέσως μετά το Πάσχα η ΝΔ εκτός απόντος περιοδείες του αρχηγού της, σχεδιάζει βροχή ερωτήσεων στη Βουλή μεταφέροντας το πεδίο ήσουν πολιτικής αντιπαράθεσης στον καθημερινό έλεγχο των υπουργών της κυβέρνησης.

Με απόφαση του κ. Αντ. Σαμαρά, συγκροτήθηκε Οργανωτική Επιτροπή για τη διοργάνωση των Προσυνδιασκέψεων και της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, αποτελούμενη από τους κυρίους: Β. Αξιώτη, Μ. Βαρβιτσιώτη, Σ. Ιωαννίδη, Δημ. Καλογερόπουλο, Μ. Κεφαλογιάννη, Αλ. Κόκκαλη, Γ. Λουλουδάκη, Δημ. Μαραβέλια, Θ. Μπούρα, Ανδρ. Παπαμιμίκο, Γ. Πλακιωτάκη, Μ. Συρεγγέλα, Θ. Τάτση, Φ. Ταυρή και Κ. Τσιμάρα, ενώ συντονιστές ορίσθηκαν οι κ. Μπούρας και Ταυρής.

Sponsored Post