Αυτός είναι ο νέος «Harry Potter» -μάλλον

Αυτός είναι ο νέος «Harry Potter» -μάλλον
PALM SPRINGS, CA - JANUARY 03: (EDITORS NOTE: This images was created using digital filter) Actor Eddie Redmayne arrives at the 26th Annual Palm Springs International Film Festival Film Festival Awards Gala at Palm Springs Convention Center on January 3, 2015 in Palm Springs, California. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
PALM SPRINGS, CA - JANUARY 03: (EDITORS NOTE: This images was created using digital filter) Actor Eddie Redmayne arrives at the 26th Annual Palm Springs International Film Festival Film Festival Awards Gala at Palm Springs Convention Center on January 3, 2015 in Palm Springs, California. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Frazer Harrison via Getty Images

Η ιστορία του αγαπημένου μάγου Harry Potter και της παρέας του μπορεί να τελείωσε, η ιστορία του μαγικού του κόσμου όμως φαίνεται πως θα έχει συνέχεια.

Η Warner Bros. ετοιμάζει μια νέα ταινία βγαλμένη μέσα από το σύμπαν του Harry Potter, της οποίας το σενάριο θα γράψει η ίδια η J.K. Rowling και θα ονομάζεται «Fantastic Beasts and Where to Find Them» -όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία του Potter, θα θυμούνται πως αυτός ήταν ο τίτλος του βιβλίου για το μάθημα Μαγική Ζωολογία στο Hogwarts. Για την ακρίβεια δεν θα είναι μόνο μία ταινία, αλλά μια ολόκληρη νέα τριλογία.

Και όσο το studio περιμένει την Rowling να ολοκληρώσει τη συγγραφή του σεναρίου για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, οι πρώτες φήμες για το ποιος θα είναι ο «νέος Harry Potter» έχουν ξεκινήσει. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ο Harry Potter δε θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον. Οι φήμες αναφέρονται στον ήρωα της ταινίας, Newt Scamander, ο οποίος σύμφωνα με τα βιβλία του Harry Potter είναι ο συγγραφέας του «Fantastic Beasts and Where to Find Them», και στο ποιος διάσημος ηθοποιός θα τον υποδυθεί.

Σύμφωνα με πηγές του περιοδικού Variety, ο Eddie Redmayne είναι πρώτος στην λίστα για τον ρόλο. Παρότι δεν του έχει γίνει ακόμα επίσημη πρόταση, οι πηγές θέλουν τον 33χρονο ηθοποιό -που κέρδισε το Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου στην φετινή τελετή για τον ρόλο του ως Stephen Hawking στο «Η Θεωρία των Πάντων»- να είναι η επικρατέστερη επιλογή τόσο της Warner όσο και του σκηνοθέτη της ταινίας David Yates. Και ο Yates, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει άλλες οκτώ ταινίες με πρωταγωνιστή τον διάσημο μάγο της Rowling, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Το «Fantastic Beasts and Where to Find Them» είναι η πρώτη απόπειρα της J.K. Rowling στη συγγραφή σεναρίων για τον κινηματογράφο και η ίδια είπε πρόσφατα στο Today Show πως αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο σενάριο είναι η πρώτη της προτεραιότητα. Κάτι που σημαίνει πως όσοι περίμεναν ένα νέο βιβλίο του Harry Potter στο άμεσο μέλλον, μάλλον θα πρέπει να περιμένουν. Πολύ.

«Φοβάμαι πως δεν γράφω τον επόμενο Harry Potter» είπε η Rowling στην εκπομπή. «Πάντα έλεγα ποτέ μην λες... λοιπόν, όχι “ποτέ μην λες ποτέ”. Πάντα έλεγα πως δεν πρόκειται να πω πως σίγουρα δεν (θα ξαναγράψω βιβλίο με τον Harry Potter) γιατί, γιατί δεν βλέπω λόγο να πω κάτι τέτοιο. Ξέρετε, είναι ο κόσμος μου και μπορεί να επιλέξω να ξαναμπώ σε αυτόν. Και κατά έναν τρόπο, ξαναμπαίνω τώρα σε αυτόν. Μπαίνω ξανά σε αυτόν τον κόσμο γράφοντας το σενάριο του “Fantastic Beasts and Where to Find Them”. Οπότε, ξέρετε, αυτή η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή για εμένα. Πιστεύω όμως πως ο 8ος Harry Potter, το τι θα συμβεί στη συνέχεια στον Harry, τον Ron και την Hermione δηλαδή -δεν νομίζω πως πρόκειται να συμβεί».

Η τριλογία ταινιών του «Fantastic Beasts and Where to Find Them» θα διαδραματίζεται 70 χρόνια πριν την ιστορία του Harry Potter -οπότε μην περιμένετε να δείτε κάποιον από τους πρωταγωνιστές του franchise, τουλάχιστον όχι τους μικρούς σε ηλικία- και θα επικεντρώνεται στην μάγο-ζωολόγο (ή “magizoologist”) Newt Scamander, έναν ειδικό πάνω στα μαγικά πλάσματα.

Βέβαια, σε μια περσινή της συνέντευξη μαζί με την Emma Watson, και ενώ συζητούσαν για την νέα ταινία, η Rowling αποκάλυψε πως θα ήθελε πολύ οι τρεις πρωταγωνιστές του Harry Potter, αλλά και η ίδια, να κάνουν ένα σύντομο πέρασμα από το «Fantastic Beasts and Where to Find Them».

«Θέλω πραγματικά εσύ (η Emma Watson), o Dan (Radcliffe) και ο Rupert (Grint), βαμμένοι με έντονο μακιγιάζ, να βρίσκεστε στο background μιας σκηνής του Fantastic Beasts, και εγώ μαζί σας» σχολίασε τότε η Rowling, προσθέτοντας «Θα καθίσουμε στην αίθουσα ενός μπαρ, διασκεδάζοντάς το για ένα απόγευμα, και έπειτα θα δούμε αν μας αναγνώρισε κανείς. Προσωπικά θα ήθελα να είμαι ντυμένη άντρας, απλά για να σιγουρευτώ πως κανείς δεν θα μπορέσει να με αναγνωρίσει!».

Δημοφιλή