19χρονος επιχειρηματίας έβγαλε πάνω από 55.000 ευρώ μέσα σε δύο εβδομάδες

19χρονος επιχειρηματίας από την Αγγλία βγάζει χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα από την ιστοσελίδα του
På plus-siden: Baby-svømning _er_ skægt.Negativ-siden: Det er ikke nemt at huske at aflevere alt tilbage, når man ikke har været i svømmehallen i årevis.
På plus-siden: Baby-svømning _er_ skægt.Negativ-siden: Det er ikke nemt at huske at aflevere alt tilbage, når man ikke har været i svømmehallen i årevis.
pollas/Flickr

Όταν ο 19χρονος Ρίτσαρντ Γουίλσον από την Αγγλία ξεκίνησε μια ιστοσελίδα διαφημίσεων, δεν φανταζόταν πως θα έβγαζε 40.000 λίρες (55.505 ευρώ) μέσα σε δύο εβδομάδες. Το Milliondollarbillboard.club είναι μια έξυπνη ιστοσελίδα στην οποία οι διαφημιστές μπορούν να αγοράσουν εικονοστοιχεία (πίξελς) για τις διαδικτυακές διαφημίσεις τους/ Πιο συγκεκριμένα, το ένα πίξελ κοστίζει ένα δολάριο.

Ο Γουίλσον, ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει τις σπουδές του πάνω στις εφαρμογές πληροφορικής στην διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο «University College London», ακολούθησε το επιχειρηματικό μοντέλο του Άλεξ Τιου. Ο τελευταίος δημιούργησε το 2005 την ιστοσελίδα Million Dollar Homepage, η οποία επίσης πουλούσε πίξελς σε διαφημιστές, για να συγκεντρώσει μερικά χρήματα για τις σπουδές του. Τελικά ο ίδιος κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ρίτσαρντ Γιουίλσον βγάζει 13.000 λίρες τη βδομάδα.

«Το να αγοράζει ένα άτομο 8.000 πίξελς δεν είναι ρεαλιστικό. Μιλάμε για 8.000 δολάρια μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα. Είναι πολύ δύσκολο να το συνειδυτοποιήσεις», δήλωσε ο ίδιος στο δίκτυο Metro.co.uk και κατέληξε λέγοντας πως μετά τις σπουδές τους ευελπιστεί να δημιουργήσει μια μη κερδοσκοπική οργάνωση όπου θα επενδύει τα χρήματα που κερδίζει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους αγοραστές πίξελς.

Πηγή: Daily Mirror

Δημοφιλή