Ο Ομπάμα εξήρε το ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ

Ο Ομπάμα εξήρε το ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ
Greek Reporter

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, παρουσία και του αντιπροέδρου Τζον Μπάιντεν και έχοντας δίπλα του στην εξέδρα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, έστειλε, από το Λευκό Οίκο, μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα κατά την διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης για την Ελληνική Ανεξαρτησία, που πραγματοποιήθηκε στην “ανατολική αίθουσα” το απόγευμα της Πέμπτης 16 Απριλίου 2015 (τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος), όπως μεταδίδει η Panhellenic Post.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο με επισημότητα, στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συνομίλησαν για περίπου 5 λεπτά κατά τη διάρκεια της χειραψίας που αντάλλαξε ο κ. Ομπάμα με τους προσκεκλημένους του, ανάμεσα στους οποίους, από ελληνικής πλευράς ήταν και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας των δύο δύο χωρών, εξήρε τον ρόλο της ομογένειας τόσο στην ανάπτυξη και ευημερία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής όσο και στην διατήρηση των στενών δεσμών με την Ελλάδα και διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα στην φίλη και σύμμαχο χώρα, ιδιαιτέρως, όπως είπε, στην παρούσα συγκυρία και στις οικονομικές δυσκολίες που εξακολουθεί να περνά η Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξήρε τις στενές φιλικές και συμμαχικές σχέσεις των δύο χωρών ανάφερθηκε στον αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και ανεξαρτησία και των αρχών και αξιών της Αμερικανικής κοινοπολιτείας και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο για τη σταθερή υποστήριξη της Ελληνορθόδοξου κοινότητος.

Την πάρασταση στην καθιερωμένη εκδήλωση μετά τις ολιγόλεπτες ομιλίες Ομπάμα και αρχιεπίσκοπου, τις αναμνηστικές φωτογραφίες, “έκλεψε” ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μόνος από τους άρρενες προσκεκλημένους που δεν φορούσε γραβάτα, γεγονός που ιδιαίτερα σχολιάστηκε (με αρνητική διάθεση, όπως μεταφέρθηκε από παριστάμενο στην εκδήλωση, στην Panhellenic Post) από πολλούς.

Φυσικά, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα δεν υπήρξε ούτε και ήταν δυνατόν να υπάρξει στο περιθώριο της εκδήλωσης. Πάντως, όπως προαναφέρθηκε, οι δυο άνδρες συνομίλησαν για λίγο, χωρίς να έχει γίνει επισήμως γνωστό ωστόσο το περιεχόμενο της συζήτησης.

Ανεπισήμως, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να δήλωσε σε ομογενή δημοσιογράφο μετά το πέρας της εκδήλωσης ότι ο κ. Ομπάμα του μίλησε και για τις δικές του οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ανέλαβε Πρόεδρος και ζήτησε ευελιξία στις διαπραγματεύσεις και από τις δύο πλευρές.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση είναι “κλειστή” σε δημοσιογράφους.

Δημοφιλή