Συνάντηση Τσίπρα-Πανούση: Η εκκωφαντική απουσία Βούτση, τα «off the record» με νόημα και η «νίκη» Πανούση

Συνάντηση Τσίπρα-Πανούση: Η εκκωφαντική απουσία Βούτση, τα «off the record» με νόημα και η «νίκη» Πανούση
Eurokinissi

Το καρτελάκι με την επιγραφή «υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης» ήταν στη θέση του στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη αλλά ο περί ου ο λόγος απουσίαζε.

Ο κ. Βούτσης δεν… τίμησε τελικά με την παρουσία του τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Γιάννη Πανούση και έτσι οι φήμες για το «χάσμα» που τον χωρίζει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη φούντωσαν.

Η τυπική δικαιολογία ήταν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις που τον κράτησαν μακριά αλλά όπως λέει καλά πληροφορημένη πηγή μάλλον η κίνησή του έχει περισσότερο βάθος.

Η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην πρυτανεία ερμηνεύτηκε από την πρώτη στιγμή ως ένα «άδειασμα» του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Βούτση και ως μία μικρή «νίκη» του Πανούση που μάχεται να… επιβιώσει σε μία Κυβέρνηση που δεν φαίνεται να του ταιριάζει και πολύ.

Ο κ. Βούτσης δεν επιθυμούσε επέμβαση στην πρυτανεία, ενώ αντιθέτως ο «καθηγητής» δεν ήθελε για πολλούς λόγους η ψήφιση του νομοσχεδίου Παρασκευόπουλου να γίνει υπό την πίεση της κατάληψης.

Σε «off the record» συζήτηση με τους δημοσιογράφος ο κ. Πανούσης είπε ότι αγνοεί το κατά πόσο ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη γνώμη του Βούτση πριν πάρει την απόφαση να εκκενώσει η ΕΛ.ΑΣ. το κτίριο της πρυτανείας.

Το σίγουρο είναι ότι ο πόλεμος Πανούση-Βούτση δεν πρόκειται να λήξει όσο οι αρμοδιότητές των δύο τέμνονται…

Δημοφιλή