Γ. Καραμέρος: Εθνικά επιζήμιοι, ηθικά ανεπαρκείς, οικονομικά επικίνδυνοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες

Γ. Καραμέρος: Εθνικά επιζήμιοι, ηθικά ανεπαρκείς, οικονομικά επικίνδυνοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες
eurokinissi

Τα χρήματα των ΟΤΑ είναι διασφαλισμένα και η 15μερη ανακύκλωση τους δεν επηρεάζει στο παραμικρό την οικονομική τους κατάσταση, υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος εξαπολύει δριμεία επίθεση στους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες που αρνούνται να διαθέσουν τα διαθέσιμά τους για την αντιμετώπιση της εθνικής κρίσης την ώρα της διαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζεται πως η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη τοποθετήσει τα διαθέσιμά της στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύστερα από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις οι υποκριτικές αντιδράσεις εκείνων που αποσιωπούσαν συστηματικά όταν δεν στήριζαν κανονικά, την περικοπή κατά 66% των ΚΑΠ - του "οξυγόνου" των ΟΤΑ. Είναι οι ίδιοι που έρχονται σήμερα και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους καταστροφολογώντας», υπογραμμίζει ο Γ. Καραμέρος και προσθέτει: «Δυστυχώς όμως για αυτούς οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση.

Και κρίνουν ανάλογα εκείνους που αφού κατέστρεψαν την οικονομία και την κοινωνία, έχουν σήμερα το θράσος να χρησιμοποιούν τις λέξεις πατρίδα, αλήθεια και ευθύνη».

«Από χθες λοιπόν, ενδυόμενοι για πολλοστή φορά τον βολικό μανδύα των "ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών" διαγκωνίζονται για το ποιος θα ποντάρει πρώτος τα τελευταία αποθέματα πολιτικής του σοβαρότητας για λίγη προβολή, στο πλαίσιο προσωπικών στρατηγικών και μικροκομματικών συμφερόντων. Είναι φανερό ότι αδυνατούν να αντιληφθούν την ώρα της εθνικής ευθύνης και να δράσουν ανάλογα», τονίζει ο Γ. Καραμέρος κατηγορώντας Δημάρχους και Περιφερειάρχες πως:

-επιλέγουν να αγνοήσουν ότι τα κεφάλαια των ΟΤΑ είναι πλήρως διασφαλισμένα.

-αποσιωπούν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος για μία προσωρινή 15νθήμερη εσωτερική ανακύκλωση της βραχυπρόθεσμης ταμειακής ρευστότητας, δεν επηρεάζει στο παραμικρό την λειτουργία των ΟΤΑ και βέβαια της Περιφέρειας Αττικής.

«Καταστροφολογούν διαδίδοντας ψευδώς ότι απειλείται η καταβολή των επιδομάτων, η αποπληρωμή των έργων ή άλλες κοινωνικές δράσεις των ΟΤΑ γενικά και της Περιφέρειας Αττικής, ειδικότερα», αναφέρει ο Γ. Καραμέρος και καταλήγει: «είναι φανερό ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, εθνικά επιζήμιοι, ηθικά ανεπαρκείς, οικονομικά επικίνδυνοι. Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών».

Δημοφιλή