Μαθητές λυκείου στην Άρτα εξαπατήθηκαν από τουριστικό γραφείο και ξέμειναν στην Ελβετία

Μαθητές λυκείου στην Άρτα εξαπατήθηκαν από τουριστικό γραφείο και ξέμειναν στην Ελβετία
Eurokinissi

Η χαρά της εκδρομής για τους μαθητές ενός λυκείου στην Άρτα μετατράπηκε σε απογοήτευση όταν διαπίστωσαν πως έπεσαν θύματα απάτης του ταξιδιωτικού γραφείου που οργάνωσε το ταξίδι. Καθηγητές και συνοδοί ξέμειναν κυριολεκτικά στην Ελβετία χωρίς λεφτά και χωρίς δωμάτιο για να μείνουν.

Όπως αποκάλυψε το «Πρωινό ΑΝΤ1» οι 50 μαθητές λυκείου της Άρτας και οι τρεις καθηγητές συνοδοί τους που έκαναν εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία, με στόχο να δουν και το CERN, είχαν πληρώσει από 320 ευρώ για και το πακέτο περιελάμβανε διαμονή σε ξενοδοχείο, εισιτήρια επιστροφής κλπ.

Όταν μαθητές και καθηγητές έφτασαν στην Ελβετία με έκπληξη διαπίστωσαν ότι το γραφείο ταξιδίων με έδρα την Αθήνα τους είχε εξαπατήσει, καθώς είχε πάρει τα χρήματα αλλά δεν είχε κλείσει ούτε ξενοδοχείο, ούτε και εισιτήρια επιστροφής.

Μαθητές και καθηγητές συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονταν σε μια ξένη χώρα χωρίς χρήματα ούτε για τη διαμονή τους, ούτε φυσικά και για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό που έκανε γνωστό το περιστατικό, αμέσως κινητοποιήθηκαν οι γονείς, μεταξύ των οποίων και ένας βουλευτής του νομού Άρτας, ενώ ειδοποιήθηκε το υπουργείο Παιδείας, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να βρεθεί μια λύση άμεσα.

Δημοφιλή