Το Grexit πέθανε. Τώρα όλοι μιλάνε για το Grimbo

Το Grexit πέθανε. Τώρα όλοι μιλάνε για το Grimbo
Leisku/Flickr

Το 2012, μια χρονιά που όλοι μιλούσαν για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο οικονομολόγος της Citigroup, Ιμπραήμ Ραχμπαρί, δημιούργησε τον όρο «Grexit» από τις λέξεις Greece (Ελλάδα) και Exit (Έξοδος). Πρόσφατα όμως ο ίδιος δημιούργησε έναν ακόμη όρο: το Grimbo, μία λέξη η οποία αποτελεί σύνθεση των λέξεων Greece και Limbo.

Το Grimbo αποτελεί έναν νέο όρο, περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένο από το διάσημο ''Grexit'' αφού σύμφωνα με Bloomberg, μπορεί να περιγράψει τα σκοτεινά εκείνα σενάρια που επιμένουν σε μία μη αποδοχή χρηματικής βοήθειας από την Ευρώπη προς την Ελλάδα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η χρήση της λέξης ''Limbo'' η οποία σημαίνει ο προθάλαμος της κόλασης.

Σύμφωνα με τη Citigroup, η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση μπορεί να οδηγούσε σε νέες εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όμως η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στον προθάλαμο της κόλασης.

«Το Grexit μπορεί να μην είναι το πιο πιθανό σενάριο γι' αυτό το διάστημα, όμως μπορεί να γίνει το αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης κατάστασης», αναφέρουν ο Ραχμπαρί και οι συνεργάτες του.

Πηγή: Bloomberg

Δημοφιλή