Οι 24 επώδυνες αλήθειες του online dating

Οι 24 επώδυνες αλήθειες του online dating

www.flickr.com/photos/66944824@N05/14837259957), Licensed under the Creative Commons Attribution 2.0 Generic | Flickr" data-caption="Image Courtesy: Denis Bocquet (www.flickr.com/photos/66944824@N05/14837259957), Licensed under the Creative Commons Attribution 2.0 Generic | Flickr" data-credit="theglobalpanorama/Flickr">

Εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, γενναίοι άντρες και γυναίκες εναποθέτουν την ερωτική τους ζωή στα χέρια του ίντερνετ, ελπίζοντας πως κάπου μέσα στον απέραντο ψηφιακό ωκεανό του διαδικτύου θα καταφέρουν να βρουν το άλλο τους μισό -ή έστω να φτάσουν κοντά σε αυτή την ανακάλυψη.

Το φλερτ μέσω ίντερνετ, ή online dating στο πιο παγκόσμιο, έχει φέρει μια τεράστια επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους, δημιουργώντας άπειρες νέες ευκαιρίες γνωριμίας, άρα και άπειρες νέες ευκαιρίες εύρεσης Εκείνου/Εκείνης. Ταυτόχρονα, όμως, κρύβει και άπειρες παγίδες.

Χωρίς άλλο λόγια λοιπόν, αυτές είναι οι 24 επώδυνες αλήθειες των online γνωριμιών με στόχο τη σχέση, οι οποίες είναι τόσο παλιές όσο και το ίδιο το ίντερνετ. Όλοι έχουμε περισσότερες από δύο στο βιογραφικό μας.

1. Ο καθένας μπορεί να βγάλει μια καλή φωτογραφία προφίλ -ειδικά αν αυτή η φωτογραφία είναι 5ετίας και βάλε.

2. Ίσως χρειαστεί να αποδεχτείς πως μπορεί να είσαι το μοναδικό άτομο στον πλανήτη που δε βρίσκει ρομαντικό το «να πηγαίνουμε μαζί για τρέξιμο».

3. Είτε έχεις πολλά τατουάζ, είτε σου αρέσει να φοράς κορσέδες, είτε έχεις ένα μείγμα καταγωγής με αποτέλεσμα τα χαρακτηριστικά σου να είναι πιο «εξωτικά», είσαι καταδικασμένη στην Ζώνη των Φετιχιστών.

4. Θα πέσεις πάνω σε τουλάχιστον 15 συναδέλφους σου όσο χαζεύεις στο Tinder και είναι πολύ πιθανόν να «ταιριάξεις» κατά λάθος με κάποιον από αυτούς. Άβολο.

5. Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις αν αυτός ο σέξι 30χρονος είναι στην πραγματικότητα 22 χρονών ή αν ο ώριμος, 52χρονος γόης είναι τελικά γύρω στα 70. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες.

6. Στο ίδιο μοτίβο, δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις αν το άτομο που μιλάτε με τις ώρες στο chat, θα έχει μια χροιά φωνής που θα σε κάνει να νιώθεις το ίδιο με το αν άκουγες νύχια να ξύνουν μαυροπίνακα.

7. Τις περισσότερες φορές καταλήγεις να μιλάς με κάποιον επί δύο και τρεις μήνες, να βγάζετε όλα τα εσώψυχά σας, και τελικά να μην γνωρίζεστε ποτέ από κοντά.

8. ...Ή γνωρίζεστε και όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που λέγατε τόσο καιρό, μοιάζουν κάπως γελοία από κοντά. Ή τουλάχιστον σου φαίνονται γελοία τώρα που τον έχεις μπροστά σου και δεν έχεις ιδέα τι άλλο μπορείτε να συζητήσετε.

9. «Καλλιτεχνικές φωτογραφίες». Σοβαρά όμως. Πώς γίνεται να καταλάβεις πώς είναι ακριβώς το άτομο με το οποίο μιλάς, όταν όλες του οι φωτογραφίες είναι 3/4, ή τα πόδια του, ή έχουν 48 φίλτρα πάνω τους;

10. Βρίσκεις κάποιον, ταιριάζετε σε όλα και τότε συνειδητοποιείς πως έχετε έναν κοινό φίλο: τον/την πρώην σου. Αντίο.

11. Βρίσκεις κάποιον, ταιριάζετε σε όλα, έχετε τις ίδιες αγαπημένες ταινίες, τα ίδια αγαπημένα συγκροτήματα, έχετε συμφωνήσει πώς θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας και που, και όταν βγαίνετε για πρώτη φορά η χημεία σας στην πραγματική ζωή μπορεί να παγώσει την κόλαση.

12. Μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, όταν όμως η φωτογραφία του άλλου είναι επαγγελματικά φωτισμένη, στημένη και στυλιζαρισμένη, το πιο πιθανό όταν τον δεις από κοντά είναι να πεις «ωχ».

13. Φωτογραφίες με πέη: Αν είσαι gay άντρας, συχνά απογοητεύεσαι από την υπερβολή. Αν είσαι straight γυναίκα, σκέφτεσαι «Γιατί στο καλό μιλάς συνέχεια για το πέος σου;». Κανείς δε βγαίνει κερδισμένος.

14. Η στιγμή που λες σε κάποιον ότι ασχολείσαι ενεργά με τον φεμινισμό ή/και τα δικαιώματα της LGBT κοινωνίας και σου κόβει και την καλημέρα. Συμβαίνει.

15. Μερικές φορές το μόνο που μπορείς να μάθεις για τον άλλο από το προφίλ του, είναι πως του αρέσουν τα σκυλιά, τα ταξίδια και ο Παναθηναϊκός. Όλα αυτά μπορούν να σημαίνουν τα καλύτερα και τα χειρότερα, ταυτόχρονα.

16. Τα trolls. Λατρεύουν το Tinder και το OKCupid όσο και το Twitter.

James is not good at compliments.

A photo posted by Tinder Nightmares (@tindernightmares) on

17. Περνάς ώρες στο Google, βάζοντας το ονοματεπώνυμο του ατόμου για το οποίο ενδιαφέρεσαι ώστε να μάθεις περισσότερα για αυτόν, και μετά από ατελείωτο ψάξιμο το μόνο που έχεις καταφέρει να βρεις είναι 10 άγνωστοι στο LinkedIn. Κανείς τους δεν είναι αυτός που ψάχνεις.

18. Κάθε φορά που πηγαίνεις σε πρώτο ραντεβού με κάποιον που γνώρισες online, έχεις πάντα έναν απροσδιόριστο φόβο πως μπορεί να σε απαγάγουν και να σε βρουν μετά από μέρες τεμαχισμένη σε ένα χαντάκι. Για αυτό και οργανώνεις πάντα ένα plan B με κάποιο φίλο, ώστε να είναι σε επαγρύπνηση αν τον χρειαστείς.

19. Οι άνθρωποι που βάζουν το Instagram τους στο Tinder, για να κερδίσουν περισσότερους ακόλουθους. Καλύτερα να περιμένεις τουλάχιστον μέχρι το τρίτο ραντεβού για να γίνετε φίλοι και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

20. Το «μου αρέσουν οι γυναίκες/άντρες που γυμνάζονται» σημαίνει πως σου αρέσει κάποιος που φροντίζει την υγεία του ή είναι ένας πιο πολιτικά ορθός τρόπος για να πεις «μου αρέσουν οι αδύνατοι»;

21. Βγαίνεις με κάποιον λίγο μεγαλύτερο από εσένα και κάπου στη μέση του ραντεβού συνειδητοποιείς πως δεν καταλαβαίνει την αργκό που χρησιμοποιείς. Μην γελάτε, είναι σοβαρό πρόβλημα.

22. Συμφωνείς να βγεις με κάποιον και κανονίζετε το ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, όταν όμως έρχεται η ώρα έχεις αλλάξει γνώμη. Και είναι κάπως άκομψο να του στείλεις «Συγγνώμη, δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη, θέλω να κάτσω σπίτι και να δω Game of Thrones».

23. Είναι αδύνατο να καταλάβεις αν το παιδί που είναι μαζί με το άτομο που σε ενδιαφέρει στη φωτογραφία προφίλ του, είναι το παιδί του, το ανίψι του, το βαφτιστήρι του, παιδί φίλου του ή απλά ένα παιδί που έβαλε σκόπιμα στη φωτογραφία για να συγκινεί τις γυναίκες.

24. Όταν συνειδητοποιείς πως το μπαρ που πρότεινε ο άλλος να βρεθείτε είναι 10 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι σου.

Βέβαια, υπάρχει και η μεγαλύτερη παγίδα από όλες:

Να βρεις κάποιον και να ερωτευτείς πραγματικά.