Οι γυναίκες απαντούν με το δικό τους τρόπο για το πως είναι το ιδανικό σώμα

Οι γυναίκες απαντούν με το δικό τους τρόπο για το πως είναι το ιδανικό σώμα
Facebook

Την έντονη αντίδραση των χρηστών κοινωνικών δικτύων- και όχι μόνο- έχει προκαλέσει η διαφημιστική αφίσα εταιρίας συμπληρωμάτων διατροφής, που έχει αναρτηθεί σε σταθμούς του μετρό του Λονδίνου με τις γυναίκες να δίνουν τη δική τους απάντηση.

Η αφίσα της Protein World απεικονίζει ένα καλλίγραμμο μοντέλο, το οποίο συνοδεύεται από την ερώτηση «εσένα είναι το σώμα σου έτοιμο για την παραλία;».

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαμαρτυρηθεί, χαρακτηρίζοντας «σεξιστικό» τον χαρακτήρα της αφίσας, με τον λογαριασμό της εταιρίας στο Twitter να έχει κατακλυστεί από παράπονα και καταγγελίες.

Ταυτόχρονα, διαδικτυακά έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 40.000 υπογραφές που καλούν την εταιρία να αποσύρει την συγκεκριμένη αφίσα από τους υπόγειους σταθμούς του Λονδίνου, ενώ κάποιοι έχουν ήδη αναλάβει δράση, επεμβαίνοντας «εικαστικά» στις αφίσες που συναντούν.

Αδιάλλακτη είναι, πάντως, η στάση της εταιρίας η οποία δεν διστάζει να απαντάει ειρωνικά στα σχόλια των επικριτών της στο Διαδίκτυο, ενώ στην σχετική ανακοίνωση που έβγαλε, απαντώντας στον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, δηλώνει πως δεν προτίθεται να αφαιρέσει τις διαφημίσεις, κάνοντας λόγο για «μια μειοψηφία που κάνει θόρυβο».

Χαρακτηριστικές απαντήσεις της εταιρίας:

Δημοφιλή