Ντόρα Μπακογιάννη: Βαρίδι για τη χώρα ο Βαρουφάκης, να παραιτηθεί

Ντόρα Μπακογιάννη: Βαρίδι για τη χώρα ο Βαρουφάκης, να παραιτηθεί
Eurokinissi

Δριμεία κριτική κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί, εξαπέλυσε τη Δευτέρα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στον κ. Βαρουφάκη είπε πως εάν είχε ελάχιστη αίσθηση πατριωτισμού θα είχε παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν, ενώ πρόσθεσε: «Δεν είμαι καθόλου βέβαια ότι ο Βαρουφάκης δεν έχει μπει στη λογική της δραχμής».

«Είναι βαρίδι, έχει ναρκισσισμό, έχει λογική ότι είναι το κέντρο της γης... να παραιτηθεί, είναι το καλύτερο που έχει να κάνει για να διευκολύνει τον Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το twet για τον Ρούσβελτ μόνο ξέρει να κάνει; (Είναι ομόφωνοι στο μίσος τους για εμένα...) να αφήσουμε τις αηδίες, ξυπνά και κοιμάται όλος ο κόσμος με τον Βαρουφάκη; Υπονομεύεις τα εθνικά συμφέροντα, αν δεν έχεις να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάνη.

«Αύριο ο κ. Βαρουφάκης δεν θα έχει πρόβλημα προσωπικό, θα κάνει τις διαλέξεις του... τον Έλληνα στον Προβατά Σερρών η αλλού τον σκέφτηκε;» διερωτήθηκε.

Σχολιάζοντας το άρθρο του Στάθη Λεουτσάκου για ενδεχόμενο νομισματικής αλλαγής δήλωσε δηκτικά «δηλαδή λέει εμείς θα αυτοκτονήσουμε και οι θεσμοί θα μπουν στα έξοδα να φέρουν στεφάνια στην κηδεία μας, περί αυτού πρόκειται.» «Θα χαθούν τρεις γενεές Ελλήνων με Grexit, ας αφήσουν αυτού του είδους τα νταηλίκια» προειδοποίησε η βουλευτής.

«Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή (...) δεν είναι η συντέλεια του κόσμου, και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι έτοιμος να την υλοποιήσει, καθώς δεν διαφαίνεται λύση», επισημαίνει σε άρθρο του στο iskra.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος.

Σημειώνεται πως σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο κ. Λεουτσάκος διευκρίνισε πως το άρθρο του εκφράζει αποκλειστικά τις δικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν αντανακλά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε ότι είναι στο χέρι της κυβέρνησης, και απολύτως στο χέρι του Τσίπρα, να κλείσει η συμφωνία, και η Ελλάδα να εξασφαλίσει ομαλή ροή χρηματοδότησης.

Τόνισε δε ότι σε περίπτωση εκλογών θα αναδειχθεί κυβέρνηση με άλλη πλειοψηφία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πέσει η χώρα στα βράχια, εκτιμώντας, ότι γι’ αυτό το λόγο ο Τσίπρας δεν θα πάει σε εκλογές.

Δημοφιλή