Νέα προβλήματα με σχολικές εκδρομές - Ταξιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη αδυνατεί να οργανώσει το ταξίδι

Νέα προβλήματα με σχολικές εκδρομές - Ταξιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη αδυνατεί να οργανώσει το ταξίδι
Eurokinissi

Στον «αέρα» βρίσκεται η σχολική εκδρομή δύο δημοτικών σχολείων στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, λόγω αδυναμίας ταξιδιωτικού γραφείου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Ταυτόχρονα, αναστάτωση επικρατεί και σε άλλα δύο σχολεία της Θεσσαλονίκης, που έχουν υπογράψει σύμβαση με το ίδιο πρακτορείο και έχουν ήδη δώσει τις προκαταβολές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου, Νίκο Βουδρισλή, το σχολείο τους, μαζί με το 2ο δημοτικό σχολείο Ασβεστοχωρίου, έκλεισαν συμφωνία για την τριήμερη εκδρομή της ΣΤ' τάξης για την Αθήνα και έδωσαν στο πρακτορείο περίπου 9.700 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό ξεπερνούσε τα 14.000 ευρώ.

«Πρόσφατα μάθαμε ότι ένα σχολείο που έκλεισε εκδρομή στο εξωτερικό με το ίδιο πρακτορείο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και οι μαθητές έμειναν μετέωροι. Σε επικοινωνία που είχαμε εμείς με το ταξιδιωτικό γραφείο λάβαμε, πριν από δύο μέρες, μια επιστολή που δεν εξηγεί, αν θα πάρουν οι γονείς πίσω τα χρήματά τους παρά μόνο ότι δεν θα γίνει η εκδρομή», ανέφερε ο διευθυντής.

«Συγκεκριμένα, η επιστολή έγραφε: “δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση της εκδρομής της 22ας Μαΐου, λόγω της αναπόφευκτης διακοπής των εργασιών του τουριστικού γραφείου μας, έπειτα από τα δυσφημιστικά σε βάρος μας δημοσιεύματα του τύπου”», υπογράμμισε ο κύριος Βουδρισλής.

«Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους γονείς και τους μαθητές», συμπλήρωσε.

Το θέμα απασχολεί και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης καθώς τα τέσσερα σχολεία που έχουν το πρόβλημα ανήκουν σε αυτήν.

Πάντως, στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια καταγγελία.

Η εκδρομή του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου είχε προγραμματιστεί με σκοπό να επισκεφτούν 106 μαθητές και συνοδοί το ελληνικό κοινοβούλιο και περιελάμβανε δύο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή