Ενώ οι δανειστές παίζουν το χαρτί του Grexit η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για συμφωνία εντός των κόκκινων γραμμών

Ενώ οι δανειστές παίζουν το χαρτί του Grexit η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για συμφωνία εντός των κόκκινων γραμμών
eurokinissi

Ενώ το ΔΝΤ και ο επικεφαλής του Eurogroup παίζουν -επικίνδυνα- για άλλη μια φορά το χαρτί του Grexit, η ελληνική πλευρά δηλώνει αισιόδοξη ότι η συμφωνία είναι κοντά και χωρίς να ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό τόνισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο υπουργικό Συμβούλιο που ξεκίνησε αργά το απόγευμα και στο οποίο συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα. Η συνεδρίαση διήρκεσε περίπου πέντε ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την πορεία των διαπραγραματεύσεων.

Έκτακτο Eurogroup πριν τις 11 Μαΐου

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός θέλει συμφωνία μέχρι την 11η Μαΐου ή και νωρίτερα ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ζητηθεί έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.

Χωρίς συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που δεν συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι δεν είχε νόημα να το φέρουν από τη στιγμή που οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός πάντως αναφέρθηκε σε διάφορες ιδέες που υπάρχουν και συζητούνται.

Διαπραγμάτευση

Η αίσθηση που υπάρχει πάντως στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι έχει επέλθει σημαντική πρόοδος που επιβεβαιώθηκε στο Brussels Group, και εκτιμούσαν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει μια ενδιάμεση συμφωνία.

Δημοφιλή