87 χρόνια Empire State Building: Vintage φωτογραφίες από την κατασκευή του διάσημου ουρανοξύστη

87 χρόνια Empire State Building: Vintage φωτογραφίες από την κατασκευή του διάσημου ουρανοξύστη

Ογδόντα επτά χρόνια έχουν περάσει από τα εγκαίνια του "Κτηρίου της Αυτοκρατορικής Πολιτείας" γνωστό σε όλους μας ως The Empire State Building που στέκεται στη διασταύρωση της 5ης Λεωφόρου, νο. 350, και της 34ης δυτικής οδού στη πόλη της Νέας Υόρκης.

Αυτός ο ιστορικός ουρανοξύστης 102 οροφών, που υπήρξε ο υψηλότερος ουρανοξύστης στη Γη για 41 χρόνια σχεδιάσθηκε από τον Γκρέγκορι Τζόνσον και την αρχιτεκτονική του εταιρεία "Shreve, Lamb and Harmon" μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες, μάλλον χρησιμοποιώντας ως αρχή το σχέδιο του Πύργου R.J. Reynolds στο Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνας.

Οι εργασίες εκσκαφής των θεμελίων άρχισαν στις 22 Ιανουαρίου 1930. Στην οικοδομή εργάζονταν 3.400 εργάτες, οι περισσότεροι μετανάστες από την Ευρώπη, αλλά και εκατοντάδες Ινδιάνοι Μοχώκ. Κατά τον επίσημο απολογισμό, 5 εργάτες σκοτώθηκαν σε εργατικά δυστυχήματα κατά την ανέγερση.

Κηρύχθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών ως ένα από τα "Επτά Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου". Ανακηρύχθηκε ως Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο (National Historic Landmark) στις 24 Ιουνίου 1986.

Η Huffington Post σας παρουσιάζει φωτογραφίες από την εποχή της οικοδόμησης του διάσημου ουρανοξύστη.

Empire State Building 1931

Δημοφιλή