«Είναι τρελός βοήθεια. Θα με σκοτώσει», τα τελευταία λόγια της 42χρονης που δολοφονήθηκε άγρια στη Βάρη

«Είναι τρελός βοήθεια. Θα με σκοτώσει», τα τελευταία λόγια της 42χρονης που δολοφονήθηκε άγρια στη Βάρη
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

«Βοήθεια. Θα με σκοτώσει. Κρατάει μαχαίρι. Βοήθεια. Είναι τρελός». Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις που πρόλαβε να πει η 42χρονη από τη Βουλγαρία πριν πέσει νεκρή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Βάρη από τις μαχαιριές του πρώην συντρόφου της. Οι φωνές της ακούστηκαν στη γειτονιά αλλά κανείς δεν πρόλαβε να τη βοηθήσει.

Η ζωή της τον τελευταίο καιρό είχε εξελιχθεί σε μαρτύριο. Ο 37χρονος Βούλγαρος με τον οποίο διατηρούσε μέχρι πρότινος σχέση πήγαινε μεθυσμένος στο σπίτι της οδού Αθανασίου Διάκου 24, όπου ζούσε μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της, και προκαλούσε φασαρία. «Βγες έξω. Βγες έξω τώρα. Θέλω να μιλήσουμε. Αν δεν βγεις δεν πρόκειται να φύγω από εδώ πέρα», της φώναζε τα βράδια αναστατώνοντας τη γειτονιά.

Η αιτία του πρόσφατου χωρισμού τους -μετά από περίπου έξι μήνες δεσμού- ήταν η βία που της ασκούσε ο 37χρονος αλκοολικός. Εκείνη βρήκε το θάρρος να φύγει από το σπίτι στην οδό Λυσάνδρου όπου συζούσαν και να του ασκήσει την περασμένη Τετάρτη μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης. Εκεί περιέγραψε στους αστυνομικούς με λεπτομέρειες την κακοποίησή της. Το τραγικό, ωστόσο, είναι ότι δεν κατάφερε, παρά το θάρρος της να μιλήσει στις Αρχές, να σώσει τη ζωή της. Πληροφορίες από το περιβάλλον του θύματος αναφέρουν ότι ενδεχομένως οι αστυνομικοί υποτίμησαν το πόσο επικίνδυνος ήταν ο πρώην σύντροφός της.

Το βράδυ της Παρασκευής ο 37χρονος πήγε και πάλι να την βρει. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν αποφασισμένος για όλα και κρατούσε μαχαίρι. Η 42χρονη ξέροντας ότι δεν θα σταματήσει να φωνάζει και να αναστατώνει τους γείτονες αν δεν πάει να του μιλήσει αποφάσισε να βγει από το σπίτι όπου μένει με τους συγγενείς της.

Τον πλησίασε και από τις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξαν εκείνος ξεκίνησε σε κατάσταση αμόκ να την απειλεί με το μαχαίρι. Η γυναίκα έντρομη βγήκε στο δρόμο και άρχισε να τρέχει και να φωνάζει βοήθεια. Τα ουρλιαχτά δεν πτόησαν τον 37χρονο, ο οποίος την έφτασε και την πέταξε κάτω στη μέση του δρόμου. Στη συνέχεια, τη μαχαίρωσε δύο φορές στο θώρακα και μία στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της. Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας, οι οποίοι περιγράφονται ως φιλήσυχοι και εργατικοί άνθρωποι, έτρεξαν από πίσω της χωρίς να καταφέρουν να τη βοηθήσουν.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Περιπολικά της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τον δράστη να περιφέρεται και να παραμιλάει σε κοντινή απόσταση από το σημείο του εγκλήματος.

Στην κατάθεσή του στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα αρχικά υπέπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με το τι συνέβη αλλά στη συνέχεια ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο δράστης έκανε παλιότερα περιστασιακές δουλειές αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν άνεργος κυρίως λόγω της εξάρτησης και του πάθους του για το ποτό. Κάτοικοι της περιοχής είχαν προσπαθήσει αν τον βοηθήσουν να απεξαρτηθεί χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Δημοφιλή