Πιθανότατα ο δολοφόνος της Άννυ να είναι σύντομα νεκρός, λέει ο Πανούσης, αναφερόμενος στον «κώδικα τιμής των φυλακών»

Πιθανότατα ο δολοφόνος της Άννυ να είναι σύντομα νεκρός, λέει ο Πανούσης
sooc

Στην εκτίμηση πως ο πατέρας της Άννυ και φερόμενος δολοφόνος του 4χρονου κοριτσιού δεν αποκλείεται σύντομα να είναι νεκρός, είτε αυτοκτονώντας είτε από το χέρι κάποιού ή τα χέρια κάποιων συγκρατουμένων του, προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

«Όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο και του δράστη», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 ο κ.Πανούσης ο οποίος πέραν από υπουργός είναι και διακεκριμένος εγκληματολόγος και άριστος γνώστης του σωφρονιστικού συστήματος.

«Δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά. Πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του –δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο» ανέφερε και σημείωσε «Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις».

Η δήλωση πάντως του κ.Πανούση φαίνεται να έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο Twitter:

Δημοφιλή