Νεπάλ: Έσκαψε μόνη της τα συντρίμμια για να γεννήσει το μωρό της

Νεπάλ: Έσκαψε μόνη της τα συντρίμμια για να γεννήσει το μωρό της
Mirva Helenius/Finnish Red Cross

Η Dolma Tamang κάποτε θα εξιστορήσει μια απίστευτη ιστορία στον γιο της, εκείνη της ίδιας του της γέννησης.

Την Τετάρτη η 28χρονη γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, μόλις δύο εβδομάδες μετά την ημέρα που έσκαψε μόνη της τα συντρίμμια του σπιτιού της και βγήκε στην επιφάνεια ζωντανή.

Η Tamang ήταν στους τελευταίους μήνες της κύησης όταν ο σεισμός των 7,8 ρίχτερ χτύπησε το Νεπάλ στις 25 Απριλίου και το σπίτι της κατέρρευσε ενώ η ίδια ήταν μέσα. Η γυναίκα είχε χτυπήσει σε διάφορα σημεία και δεν ήξερε πως να ζητήσει βοήθεια.

«Ανησυχούσα τόσο πολύ για το μωρό που δεν με ένοιαζε η δική μου υγεία, ακόμα κι αν είχα παντού πληγές και δυσκολευόμουν να αναπνεύσω», δήλωσε η ίδια στο BBC.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ενώ η Ταμάνγκ ήταν έτοιμη να γεννήσει, μια ομάδα Ιαπώνων γιατρών την εντόπισαν και την μετέφεραν στην κλινική του Ερυθρού Σταυρού στο χωριό Melamchi.

«Ακόμα κι αν χάσαμε σχεδόν όλη την περιουσία μας και ζούμε σε ένα προσωρινό καταφύγιο, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη και πιο ευγνώμων για αυτό το μικρό θαύμα», είπε η Tamang και συμπλήρωσε πως αυτό το μωρό που γεννήθηκε υγιές αποτελεί σημάδι ελπίδας και μιας δεύτερης ζωής για όλη την οικογένειά της.

Τα μωρά που γεννήθηκαν πλησίον του σεισμού στο Νεπάλ αποτελούν μια μικρή αχτίδα ελπίδας στις οικογένειες των οποίων οι κοινότητες καταστράφηκαν.

Η 27χρονη Ranjita Shreshta που γέννησε την κόρη της ώρες πριν την φυσική καταστροφή δήλωσε τον Απρίλιο στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post ότι σε μερικά χρόνια θα της πει πως ήρθε στην ζωή την ώρα που άλλοι έχαναν την ζωή τους.

*To άρθρο αναδημοσιεύτηκε από την Αμερικανική έκδοση της Huffington Post

Δημοφιλή